Bećirović u Živinicama malo o antifašizmu, malo o stranačkim poslušnicima

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građankama i građanima Živinica.

U sadržajnom i prijateljskom dijalogu Bećirović je, između ostalog, poručio:„Moramo jačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati dostojanstvo naše države. Stabilnost države se ne čuva svađom već saradnjom i partnerstvom sa našim ključnim saveznicima. Bosna i Hercegovina treba ozbiljnu diplomatiju, posebno ekonomsku, u koju ćemo slati najsposobnije ljude a ne stranačke poslušnike bez znanja i iskustva. U turbulentnim globalnim kretanjima za našu zemlju je od izuzetne važnosti kreiranje ozbiljne vanjske politike i ubrzano kretanje prema punopravnom članstvu u EU i NATO-u. Treba nam snažno i iskreno okretanje prema Zapadu koje neće biti deklarativno. To mora biti usmjeravanje cijelog društva prema demokratskim vrijednostima, standardima i principima,“, istaknuo je dr. Bećirović i dodao:„Drugi oktobar je posljednja prilika da zaustavimo negativne trendove u zemlji. Ljudi ne zaslužuju još četiri godine ekonomskog i političkog propadanja kojeg smo gledali u prethodnom periodu. Došlo je vrijeme za pozitivne demokratske promjene. Ovo je prilika za sve ljude u našoj zemlji da krenemo naprijed. Uvjeren sam da ujedinjeni oko strateških ciljeva možemo povesti državu Bosnu i Hercegovinu do dugo iščekivane sigurnosti, integracija i ekonomskog razvoja. Ujedinjeni možemo vratiti solidarnost, pravdu i jednake zakone za sve“, istaknuo je dr. Bećirović tokom razgovora sa brojnim građanima Živinica, te naveo kako država Bosna i Hercegovina ima duboke korijene i snažne antifašističke temelje.

Prema njegovim riječima, aktuelni vlastodršci očigledno ne razumiju društvene procese. ˝Ne smijemo ponavljati grešku režimskih političara koji misle da je historija počela od njih. Sažeta ocjena prošlosti ove zemlje može se iskazati u jednoj rečenici koja glasi: Sva velika djela u dugoj historiji ove zemlje uradili smo zajedno, sve velike tragedije počinjene su od zlotvora koji su pokušali da ne budemo zajedno. Naše jedinstvo u različitosti je šansa, bogatstvo i vrijednost. I zato, ne zaboravimo, samo ujedinjeni imamo šansu u 21. stoljeću, razjedinjeni i posvađani osuđeni smo na izolaciju siromaštvo i propadanje,“ zaključio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Tip.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR