Boris Krešić, opravdano, Čoviću na nos nabio Alijinog vojnika Miju Krešića

Boris Krešić, delegat u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine komentirao je pisanje medija pod kontrolom HDZ-a BiH, koji njega kao Hrvata iz Tuzle smatraju “nelegitimnim” predstavnikom.

„Čitam na ovim njihovim legitimnim portalima, nama građanima počeli crtati mete na leđima. Kao nisi u HDZ-u, nisi legitiman, nisi predstavnik Hrvata. Tebe u Tuzlanskom kantonu biraju Bošnjaci, ti si na listi Demokratske fronte.

Kao prvo vi (namjerno malim) ste meni metu nacrtali na leđima `93 godine i ne samo meni već svim hrvatima koji žive u TK. Međutim zaboravili ste da je ovo Tuzlanski kanton, multietičan, slobodan, pa i dan danas normalan, onako građanski. Koliko će dugo biti takav zavisi od ljudi koji u njemu žive a ne od vas legitimnih.

Kao drugo građanima i građankama objasnite kako je vaš nosilac liste za federalni parlament legitiman a ja eto nisam, a imamo iste pretke, a zajedno ćemo vama iz prkosa staviti plakate jednu do druge. Zašto? Zato što je to Tuzlanski kanton, zato što su to Živinice.

I kao treće, nisam ja problematičan, samo se borim za dostojanstvo i svoja prava. Borim se za ono u što vjerujem – GRAĐANSKA BOSNA I HERCEGOVINA.

VIDIMO SE U DOMU NARODA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE“, poručio je Krešić.

Slobodnabosna.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR