Osim Vukadinovog, i bošnjački POMAK uz Izetbegovića i SDA

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, koji je tom prilikom podržao čelnika SDA u utrci za Predsjdništvo BiH.

Gradonačelnik Fazlić je istaknuo da je njegova iskrena želja da Izetbegović bude izabran za člana Predsjedništva BiH na narednim Općim izborima, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.

Zanimljivo je da je Fazlić bivši dugogodišnji kadar SDP-a, a tu stranku je napustio prije nekoliko godina. Od tada je nezavisni kandidat, a u međuvremenu je formirao lokalni politički pokret Pomak.

Kako je saopćeno, na sastanku je razgovarano o saradnji grada Bihaća sa višim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, prije svega sa Vladom Federacije BiH.

Kao projekat od posebnog značaja je istaknuta izgradnja aerodroma u Bihaću, za šta je Vlada FBiH u julu ove godine izdvojila 19.700.000 KM, te u prošloj godini 10 miliona KM i još pet miliona KM je predviđeno u narednoj godini.

Zajednički je istaknuto da je izgradnja aerodromu u Bihaću državni projekat koji je u interesu cijele Bosne i Hercegovine, te da je neophodno intezivirati aktivnosti na njegovoj realizaciji.

Drugi kapitalni projekat koji je izdvojen, a koji također finansira Vlada FBiH, je zgradnja brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Republika Hrvatska u dužini od 47 kilometara. Aktivnosti na realizaciji tog projekta već su započete, a Vlada FBiH je za izradu idejnog projekta ove godine izdvojila 4,4 miliona KM.

Također je razgovarano o Nacionalnom parku Una kao temelju razvoja turizma u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te o izgradnji infrastrukture koja će omogućiti veći priliv turista.

Fena

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR