Zaplijenjeno 73 kilograma kokaina, policija objavila da još niko nije uhapšen!

MUP RS- a je u Doboju zaplijenio 73 kilograma kokaina.

– Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH- saopšteno je iz entitetskog MUP-a koji je objavio fotografije zaplijenjene droge.

Istraga se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Europolom.

– Policijski službenici MUP-a RS nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga – naveli su iz policije.

U saopštenju se navodi da još uvijek niko nije uhapšen.

OGLASILI SE IZ TUŽILAŠTVA BIH

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, zaplijenila je na području Doboja 73 kg opojne droge kokain, krijumčarene i sakrivene u pošiljci druge naručene robe iz uvoza u Bosnu i Hercegovinu.

To je jedna od najvećih zapljena kokaina u postdejtonskoj BiH. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko-tržištu je više miliona eura. Akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu s ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja nezakonitog djelovanja i izvršenja krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi s neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR