ZAHIRAGIĆ: Bakir je kum Selcuku Bayraktaru. Bayraktar dronovi su leteći roboti de facto

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić (SDA) stao je u odbranu predsjednika stranke koje je i on dio, Bakira Izetbegovića.

Naime, Bakir Izetbegović je izazvao veliku pažnju i našao se na meti ismijavanja izjavama da bi mlade ljude koje odlaze iz zemlje trebali zamijeniti robotima, a Zahiragić kaže da su izjave izvađene iz konteksta, te da su ti roboti zapravo, Bayraktar dronovi.

Također, Zahiragić je spomenuo i Izetbegovićevo “prebrojavanje”, te kako kaže on, zavladala je panika kod komšija koji nikad nisu odustali od ambicija podjele BiH.

Objavu zastupnika Zahiragića prenosima u cijelosti: “Na, iz konteksta izvađenu, izjavu Bakira Izetbegovića reagovali su mnogi.

Veoma oštro reagovali su Dodik, Stevandić, Milanović, skoro svi političari iz domaće opozicije, mediji, ali i radikalni tabloidi iz regiona – prije svih iz Srbije…

Reagovale su čak i iz OHR-a i međunarodne zajednice.

Svi su oni reagovali jer su dobro razumjeli šta je on mislio kada je spominjao to da smo se prebrojali i da će roboti – pa i oni leteći, morati poduprijeti Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Reagovale su i društvene mreže na sebi svojstven način, a na kojima su pojedini iskarikirali tu izjavu različitim slikama i montažama, na nekima se nalazim i ja “robotiziran”, ali to nije ništa strašno, šta više, neke su me baš iskreno nasmijale…

Zašto su ovi gore tako burno reagovali i izjava im nije bila tako smiješna kao nama na društvenim mrežama?

Na slici, u društvu Bakira Izetbegovića, nalaze se kćerka i zet Predsjednika Republike Turske R.T. Erdoğana.

Slika je sa njihove svadbe, a na kojoj je Bakir Izetbegović bio kum.

Zet se zove Selcuk Bayraktar, njegova porodica je vlasnik, a on direktor kompanije Baykar – koja proizvodi naoružanje, a proslavili su ih dronovi Bayraktar TB2 koje su patentirali.

Ti dronovi de facto su leteći roboti, a koji su odigrali najvažniju ulogu u dosadašnjoj odbrani Ukrajine od ruske agresije.

Također, bili su presudni u vraćanju Nagorno-Karabaha od strane Azerbejdžana.

Zbog toga tolika panika kod komšija koje nikada nisu odustali od ambicija podjele naše Domovine!

Neka se ljuti ko hoće, ali narod koji je preživio genocid, nikada, a pogotovo u ovakvim okolnostima svjetskim, regionalnim i domaćim – kada svaki nitkov prijeti Državi i narodu, nema pravo da bude nespreman za bilo koji scenarij.

Ako sebi dopustimo da nas ista zmija ponovo ujede iz iste rupe, onda i nemamo pravo na državu”, napisao je Izetbegović na Facebooku.

Source.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR