Za 8 godina na vlasti, ni ovih 7 bijednih kilometara im se ne da završiti do izbora!

Od petka, 23. septembar zbog sanacije je zatvoren dio magistralne ceste M-17 od Tarčina do Bradine, a vozačima će za vrijeme radova na raspolaganju biti besplatna vožnja autoputem.

Konkretnije, na dijelu od raskrsnice u blizini naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tranzitni saobraćaj će sa magistralne ceste M-17 biti preusmjeren dvosmjerno na jednu kolovoznu traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin – Ivan. Ova izmjena će ostati na snazi do 30. oktobra ove godine.

Dionica novoizgrađene ceste od Tarčina do Ivana još neće biti u punoj funkciji jer je preostalo da se završe određeni radovi, ali će građani tu dionicu moći koristiti dvosmjerno jednom kolovoznom trakom u narednih nešto više od mjesec dana.

Ekipa portala Klix.ba provozala se novoizgrađenom dionicom autoputa, ali su i pitali Javno preduzeće Autoceste FBiH da li za ovaj dio puta postoje sve dozvole za korištenje odnosno upotrebna dozvola i tehnički prijem.

“To ide naredne sedmice. Nismo pustili cestu u smislu da je zvanično završena i otvorena. Ovo je trenutno alternativni put, vozi se dvosmjerno jednom trakom. Ima još malo radova oko kružnog toka, ali to su sitnice. Dobili smo rješenje Federalnog ministarstva prometa i komunikacija za privremenu izmjenu režima saobraćaja. U konkretnom slučaju izvođač radova se obratio ministarstvu, a oni su dali saglasnost za izmjenu režima saobraćaja i odredili rok”, rekli su nam iz ovog preduzeća.

Istakli su da je je na ovom dijelu puta brzina ograničena na 60 km/h, a u tunelu 40 kilometara na sat te da su postavljeni saobraćajni znakovi, kao i da su ispitani svi materijali i mostovi.

Danas na ovoj dionici puta nisu zabilježene gužve, a pored puta odnosno tunela se izvode manji završni radovi.

Inače, iz JP Autoceste FBiH ranije su saopćili da će ova poddionica autoputa (Tarčin – Ivan) zvanično biti puštena u promet zavisno od dobijanja upotrebne dozvole. Poddionica Tarčin – Ivan duga je 6,9 kilometara i uključuje dvocijevni tunel Ivan dužine 1.760 metara.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR