Vukanović se obrušio na Stanivukovića zbog “simbioze s Dodikom”: Neću imati milosti

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović komentarisao je sve izraženije špekulacije o tome da je dojučerašnji najveći rival lidera SNSD-a Milorada Dodika, Draško Stanivuković, “napravio zaokret” u svom odnosu s njim.

Vukanović je rekao da preko mnogih stvari može prijeći, ali nikako preko izdaje naroda, koketiranja sa režimom i prelaska na drugu stranu, ma ko da je u pitanju.

“Intimiziranje, tihi razgovori, javni sastanci, saradnja na projektima i simbioza sa Uzurpatorom i režimom je crvena linija i nešto preko čega ne mogu prijeći Drašku Stanivukoviću, koji je napravio ogroman zaokret. Niko nije mogao igrati igre sa Uzurpatorom i beskrupuloznim makijavelistom, jer je svakog iskoristio pa pregazio, a siguran sam da će na kraju, kad odigra ulogu koju mu je namijenio, slično proći i potrošeni gradonačelnik Banje Luke”, napisao je Vukanović.

Zbog toga mu je Vukanović, kako navodi, citirao Njegoša iz Gorskog vijenca i stih “pij šerbeta iz čaše svečeve pa sjekiru čekaj među uši”.

“Dovoljno je vidjeti primjere Igora Radojičića, da ne govorim o Tadiću, Šešiću, Paviću i ostalim, koji su ulazili u kolo i pakt sa đavolom pa su nestali, kad ih je jednokratno iskoristio kao toalet papir. Nema opravdanja za Stanivukovića i njegovu simbiozu sa režimom jer je to izdaja svih onih koji su glasali za njega, ne da pravi simbioze već da bude drugačiji i ne koketira sa Mafijom na vlasti, neprijateljima svog naroda”, dodaje Vukanović.

Vukanović je dodao da je nekada i Stanivuković bio zagovornik borbe bez kalkulisanja, ratovao sa Dodikom koji ga je vrijeđao i psovao majku, na toj politici i krilima dobio podršku Banjalučana, a onda se zaokrenuo, postao servis tajkuna i saradnik režima.

“Neću imati milosti prema bilo kome ko prijeđe na drugu stranu, mada ne mora formalno već suštinski jer nismo naivni, jer se narod ne smije iznevjeriti, a puno je pitanja koja ću postavljati Stanivukoviću a koja traže odgovore”, navodi Vukanović.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR