test

Vožd ugostio uhljebe Jasnu Zlomislić i njoj slične saksije

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se s vodstvom braniteljskih Udruga HVO-a nakon, kako navode, “ratnohuškačkih poruka, poziva na nasilje, koje se mogu čuti s organiziranih protesta u Sarajevu”.

U svom zvaničnom saopćenju naveli da u zajedništvu hrvatski narod će znati zastupati i braniti svoje vrijednosti.

“Braniti ih dijalogom i vizijom moderno uređene BiH, članicom euroatlantskog saveza, napredne zemlje, u kojoj ćemo zadržavati mlade i njihove porodice, a ne ih mjenjati robotima i robotikom. Sada je konačno, posljednje vrijeme kad treba sjesti i dogovorit što je dobro za sve u BiH i krenuti u budućnost, bez rata i prošlosti”, dodali su.

Između ostalog, naveli su da je vodstvo braniteljskih Udruga HVO-a na održanom satanku podržalo Čovića i “njegovo kontinuirano nastojanje pri pronalasku kompromisnog i mirnog rješenja za budućnost BiH”.

“Hrvati ne žele kroz ‘ulicu’ ostvarivati svoja prava. Ne podržavamo proteste. Želimo demokratskim putem i dijalogom tražiti rješenja za probleme hrvatskog naroda u našoj BiH, domovini tri ustavno jednakopravna i konstitutivna naroda. HVO odlučujuće doprinio očuvanju i odbrani Bosne i Hercegovine. Politička stabilnost temelj je za vladavinu prava, ekonomski rast, demografsku obnovu i opći napredak BiH kao države i Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH.

Sagovornici su se složili kako je nužno čim prije postići najširi politički i društveni konsenzus te osigurati stabilnu političku klimu i institucionalni kapacitet za bržu provedbu svih nužnih reformi na putu prema EU i NATO-u.

Osigurati puni suverenitet BiH kao nezavisne, cjelovite, stabilne države čije su institucije sposobne preuzeti odgovornost za državu i njezin suverenitet”, zaključeno je nakon sastanka.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR