Vojska spriječila uklanjanje spomen ploče u Morinju

Iako je Uprava za inspekcijske poslove naložila Opštini Kotor da ukloni spomen-ploču s objekta nekadašnjeg logora Jugoslovenske narodne armije u Morinju, to se nije desilo.

Pripadnici Vojske komunalnoj policiji nisu dozvolili da uklone ploču, a Uprava za kulturna dobra i kulturnu baštinu izdala je prekršajni nalog protiv predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Službenici komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Kotor nisu mogli da izvrše rješenje Uprave za inspekcijske poslove u Morinju jer su ih u tome su ih spriječili pripadnici Vojske.

  • Dolaskom na lice mjesta zatekli smo zatvorenu kapiju i pripadnike Vojske Crne Gore. Po dolasku na lice mjesta izvršili smo uvid zajedno sa pripadnicima VCG u predmetno rješenje. Naveli su da bez pisanog odobrenja Ministarstva odbrane ili neposrednog naređena njihovih rukovodilaca ne mogu omogućiti ulazak – kazao je načelnik komunalne policije Miro Anđelić.

Iz Uprave za kulturna dobra kazali su nam da su zbog neuklanjanja ploče prekršajno kaznili predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, te da će u daljem postupku izvršiti kontrolni inspekcijski nadzor.

Avaz.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR