VIDEO: Sebija na privatnom teferiču dokazala da je zrela za psihijatriju

Svačega smo se nagledali i naslušali od samoprozvanih lidera Bošnjaka, ali ovo što nam priređuju Bakir i Sebija Izetbegović spada u sferu naučne fantastike. I ne samo to. U kojoj mjeri taj b(m)račni par narod doživljava kao skupinu retardiranog, nepismenog i maloumnog čopora, to je za ne povjerovati.

Prvi u Bošnjaka se zadnjih dana svojih izjavama toliko izblamirao, da mu veća antikampanja već sada ni ne treba. Još kad se sa svojim “dubokoumnim” izjavama oglasi i ublehaš koji, ni kriv ni dužan, sjedni na čelu Vlade Federacije BiH već skoro punih 8 godina, to dođe kao “zaprška na idiotizam”.

Svima je odavno jasno da SDA nije ništa drugo nego zločinačka organizacija, sa svim popratnim i nužnim institucijama koja svaka zločinačka organizacija ima. Od tužilaštava, pravosuđa, tajne službe, policije, medija,…! Da je to tako dokazuju nebrojeni slučajevi lopovluka, pronevjera, zloupotrebe javnog novca i resursa, pa sve do ubistava. Kojih u zadnjih trideset godina uopšte nije zanemariv broj, a većina od njih je imala “pečat” politike. Naravno, svih tih trideset godina, konstantno, na vlasti je bila upravo SDA. Ali i to će doći na red, jer i više je nego jasno da se zločinačka organizacija urušava kao kula od karata.

Bez obzira na to što Izetbegovići narod doživljavaju kao svoje privatno vlasništvo, neke stvari su frapantne. Pa kolika budala moraš biti da, nakon što je iz Zagreba stigao službeni odgovor da nisi diplomirala u tom gradu, sakupiš dvadesetak punoglavaca koji te, zbog ličnih sinekura, moraju slušati i apludirati, dok ti bezočno lažeš?

Otkud tebi, Sebijo Izetbegović, pravo (obraza svakako nemaš) da citiraš rahmetli Aliju Izetbegovića po bilo kom pitanju? Pa cijelo Sarajevo zna da je cijela familija Izetbegović, nakon što im je Bakir saopštio “radosnu” vijest da će te ženiti, potrošila sve zalihe šećera u kući. A Boga mi, i vode je zamalo nestalo u česmi. I Bakirovi roditelji, za života, nisu došli k sebi znajući kakva im se ažbaha uvukla u familiju. A osim toga, još i kćer visokog oficira Jugoslovenske narodne armije, Islama Građevića. Iste one armije čija je kontraobavještajna služba najmanje deset godina špijunirala cijelu familiju Izetbegović. Kome ti sada, 2022. godine, pričaš kako si, eto, bila ugrožena u vrijeme komunizma? Ti i tvoja familija ste bili miljenici tog režima.

Kako te nije stid u ovom svom šizofrenom izlaganju, bez obzira što su u publici bili debili poput Harisa Zahiragića i njemu sličnih ubleha, prozivati doktore koji su (navodno, a i to lažeš) u svojim kancelarijama imali na zidovima zastave sa srpom i čekićem, kad su ti simboli sigurno bili na zidovima u kući tvog oca sve do 1992. godine? A da je istina to za šta prozivaš čestite doktore, ti i tvoja špijunska mašinerija bi to sigurno foto-dokumentirali.

Spominješ “veliki trošak” i veliko kršenje para u dvije tone betona. Koliko ti je bahatost ispila mozak (ako si ga ikada i imala u dovoljnim količinama), govori činjenica da te dvije tone betona koštaju ravno 300 konvertibilnih maraka. Dok ti i tvoja familija trošite milione na luksuz i užitke o kojima 99% Bošnjaka može samo sanjati. Dok obični smrtnici jedva sastavljaju kraj sa krajem, vi kršite milion maraka na kćerinu svadbu, i to vam je normalno. Zašto? Pa zato što ste izgubili dodir sa stvarnošću, i jedini način da ovaj nesretni narod prodiše je da se nosite što dalje od ove države.

Sultanijo, ako je tačno (a sve upućuje na to) da si ti psihički nestabilna ličnost, možda je došlo vrijeme da nastaviš u kući šamarati Bakira. Ali daj više sjaši sa ovog naroda. Uostalom, idi u Crnu Goru pa tamo uvodi red sukladno svojim svjetonazorima. Jadni su svi koji te, zbog ličnih uhljebljivanja, moraju slušati. A i gledati.

Možda nisi primijetila da se, u sred tvog nesuvislog izlaganja, na crkvi oglasilo zvono. Sve je Božji znak, pa i to. Odzvonilo je ili tebi i zločinačkoj organizaciji, ili će ovaj narod propasti do kraja.

Ovim putem zahvaljujemo jednoj od tvojih uvlakačica, koja je snimila ovaj antologijski video. Jer, ako Bog da, nakon oktobra snimci na kojima ćeš se pojavljivati su isključivo oni koji će se odvijati u Sudu BiH. A onda ćeš vidjeti kako će te svi oni, koje ste izmislili ti i zločinačka organizacija, puštati “niz vodu”. I neka će.

Snimateljica ove tragikomedije je Amela Divović, potpredsjednica Kantonalne organizacije Žene SDA Sarajevo. Kako za sebe voli reći, “uspješna mlada poduzetnica”. A zaboravlja da je Turistička zajednica KS članove njezine familije “punila” desetinama hiljada maraka nepovratnih sredstava. Klasična SDA “uspješna mlada poduzetnica”!

Došlo je vrijeme da Bošnjaci sa sebe skinu jaram kojeg ste mu stavili ti i tebi slični. A Hrvati i Srbi neka sami čiste svoje avlije. Svoje kriminale više ne možete, i nećete, opravdavati njihovim. A svi znamo da ste sa Ćovićem i Dodikom u ljubavi kad treba krasti, i ubijati narod tehničkim kiseonikom. I to će nakon izbora izaći na vidjelo, bez obzira što sve želite zataškati.

Azra Hadžić / Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR