Studentica u Crnoj Gori s lažnom diplomom izazvala predstavu za roditelje, rodbinu i prijatelje!

Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore podnio je krivičnu prijavu protiv jedne studentice zato što je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima je, navodno, diplomirala, držeći lažnu diplomu sa falsificiranim potpisom dekanice i rektora. Studentica, međutim, nije još završila taj fakultet.

Pravni fakultet, prema saznanjima portala “Pobjeda”., čeka reakciju policije i tužiteljstva. Ispitati će da li je sporna diploma zloupotrijebljena. Kako se navodi, doznali su za ovaj slučaj kada je jedan zaposleni na Fakultetu uočio fotografije studentice na društvenim mrežama, što mu je bilo čudno, znajući da ona nije diplomirala. Prijavio je to rukovodstvu.

Na društvenim mrežama studentica je objavila slike sa roditeljima, držala je i cvijeće. Priložila je foto-zapis i iz jednog lokala kako proslavljaju. Istaknuta je “dobivena” diploma na kojoj su, sa pečatom potpisi dekanice prof. dr Anete Spajić i rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimira Božovića, piše “Pobjeda”.

Nakon što se izjasne nadležni o ovom slučaju, Pravni fakultet bi, prema neslužbenim informacijama, trebalo pokrenuti disciplinski postupak. Pobjedi je sugovornik upućen u ovaj slučaj kazao kako uprava fakulteta još nije razgovarala sa studenticom, već da su je prvo prijavili policiji i tužiteljstvu.

Kao jedan od razloga što su prvo kontaktirali sa policijom, a ne sa studenticom iz uprave navode to “što ih je uznemirio ovaj slučaj”. Studenticu će pozvati uskoro, a pretpostavljaju da je cijela lažirana ceremonija bila predstava za roditelje.

Pobjeda.me

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR