Srbi u Mostaru iznevjereni, SNSD se priklonio HDZ-u

Srbi u Mostaru i dalje su na margini i nemaju nikakva prava, bez obzira što su na posljednjim vanrednim izborima u tom gradu dobili svog predstvanika.

To tvrdi predsjednik „Kordinacije Srba Mostar“, Dušan Golo, koji smatra da je za takav položaj srspkog naroda sada odgovoran SNSD-ov Velibor Milivojević, zamjenik predsjednika Skupštine grada Mostara.

„Kordinacija Srba“ pred vanredne izbore u Mostaru 2020. godine imala je možda i ključnu ulogu pri okupljanju svih srpskih udruženja i stranaka na Listu „Ostajmo ovdje“ kako bi se u tom gradu konačno dobio autentični predstvanik Srba, a samim tim i neko ko će se zaista boriti za bolji položaj srpskog naroda.

Međutim, nakon godinu i po dana očekivanja Srba su iznevjerena iako se predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, izabran sa liste „Ostajmo ovdje“, Velibor Milivojević nalazi na funkciji zamjenika predsjednika Skupštine grada Mostara.

-Poslije godine i po dana manadata mi možemo konstatovati da su očekivanja iznevjerana, odnosno da mi kao narod nismo došli u bolju poziciju nego naprotiv, ponovo se nalazimo na nekim marginama svih događaja i diskriminisani smo po svim osnovama.

To se prije svega odnosi na budžet, na zapošljavanje, javna preduzeća, na komisije, na stipedniranje studenata, na prijem pripravnika, čista matematika pokazuje da smo mi kao narod pri dnu zbog rada, odnosno nerada izabranog vijećnika – istakao je Golo.

SNSD prije nekih mjesec dana napustio je Kordinaciju bez objašnjenja, dok je Gradskoj skupštini u Mostaru izabrao da bude na strani Hrvata, što je prema mišljenju Gola pogrešan potez kada je riječ o Mostaru.

  • Vi morate balansirati na neki način da bi bili poželjeni partner i za jedne i za druge, tu mislim na Hrvate i Bošnjake. Ovako kako ja to shvatam, mi ili neko drugo, Kordinacija Srba sigurno nije, opredijelili su se za jednu stranu i mi tu gubimo jer u startu su nama odsjekli lijevu ruku i praktično nemamo ništa.

Ta desna radi, ali isto tako ne ispunjava obećanja koja je dala nekome prlikom izbora. Kordinaciju jeste napustio Gradskoi odbor SNSD iz nekih svojih razloga, ali Kordinacija nije ni u raskolu niti je razbijena – dodao je Golo.

Rtvbn.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR