test

Sin Putinovog glasnogovornika odbio mobilizaciju: “Riješit ću to na drugoj razini”

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin jutros najavio djelomičnu mobilizaciju zbog rata u Ukrajini, voditelj YouTube kanala nazvao je sina Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja, javlja ruski Insider.

Dmitri Nizovcev, voditelj Popularne politike, YouTube kanala koji su osnovali simpatizeri Putinova oponenta Alekseja Navalnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina Putinova glasnogovornika, te odglumio da je vojni dužnosnik koji ga želi mobilizirati.

Pogledajte snimku razgovora!

Nizovcev je Nikolaju Peskovu rekao da mu je poslan poziv da se sutra ujutro javi u mobilizacijski ured.

“Morate razumjeti, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko pogrešno da ja odem tamo. Ukratko, ja ću to riješiti na drugoj razini”, rekao je Nikolaj Peskov voditelju koji mu se predstavio kao vojni komesar.

“Nemam problem s obranom domovine, ali…”

U razgovoru s voditeljem Peskov junior je rekao da neće doći u mobilizacijski ured, a odbio je i dati pristanak da ga se upiše kao dragovoljca.

“Moram shvatiti o čemu se ovdje radi i koja su moja prava. To da me sutra odvedu – vjerujte mi – to ne treba ni meni ni vama. Nemam problem s time da branim svoju domovinu, ali moram razumjeti zašto se moram tako brzo pojaviti tamo. Govorim o određenim političkim nijansama”, rekao je Nikolaj Peskov.

Sin Putinova glasnogovornika je voditelju koji je glumio komesara rekao da ne želi biti naveden kao dragovoljac u službenim dokumentima: “Napravit ću ono što mi kažu. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin, op.a.) kaže da moram ići tamo, ići ću. Ja nisam običan vojnik.”

Index.hr

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR