SDA homići nisu u povorci, nego na direktorskim pozicijama. Licemjerje do neba!

Današnja cjelodnevna blokada općine Centar i zatvaranje građana Sarajeva zbog održavanja Povorke nije izraz sigurnosne prijetnje niti borbe za ičija prava, već udar na prava i dostojanstvo građana Sarajeva kao i udar na ugled našeg grada kroz stvaranje lažne slike o netolerantnosti i nesigurnosti, saopćeno je danas iz SDA Centar Sarajevo.

“Potpuna blokada čak 52 ulice u centru Sarajeva na nerazumnih i neshvatljivih devet sati je uvreda za zdrav razum, ali i uvreda za sve građane Sarajeva koji su civiliziranost i tolerantnost dokazali kroz svoju istoriju, a posebno u teškim trenucima opsade našeg grada čuvajući svojim životima i tijelima sve što je predstavljalo različitost i nosilo prefiks drugačijeg”, kazali su.

Navode da sigurnosne mjere, koje više izgledaju kao represivne, su danas veće od onih prilikom dolaska Pape u Sarajevo koji je po sigurnosnom protokolu najštićenija osoba na svijetu.

“O efektima današnje blokade po privredu Kantona Sarajevo, mentalno i fizičko zdravlje građana, a prvenstveno djece i starijih te ugrožavanja prava građana na kretanje, rad i odmor tek će se diskutovati. Na koji je tačno način odlazak naših starijih komšija po hljeb ugrožavanje sigurnosti današnjeg eventa pa im je zato zabranjen izlazak iz doma, a pekare zatvorene čime je prodavačima ukinuto pravo da zarade dnevnicu i njihovim poslodavcima onemogućeno da ostvare profit i da im plate doprinose?”, pitaju se iz SDA.

Iz SDA Centar Sarajevo pozivaju ministra unutrašnjih poslova i ministra saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo, Admira Katicu i Adnana Štetu, da podnesu neopozive ostavke zbog teroriziranja građana Sarajeva, a posebno zbog narušavanja ugleda našeg grada kroz stvaranje lažne slike o netolerantnosti i nesigurnosti.

“Pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, premijera Fortu i de facto premijera Konakovića, da se za današnje poniženje i teroriziranje izvine građanima Sarajeva. Nikakav događaj, bio on sportskog, zabavnog, vjerskog, političkog ili bilo kojeg drugog karaktera ne smije rezultirati cjelodnevnim zatvaranjem građana Sarajeva i potpunom paralizom života u našem gradu”, navodi se u saopćenju.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR