Sad će to Dilfa preko Fikreta, SEB i ostalih krimosa. I to duple!

Dok ogromni požari gutaju reon Boračkog jezera, Vlada Federacije BiH i njen premijer Fadil Novalić šute skriveni u mišije rupe.

Još prošle godine u augustu, pa u oktobru iz Novalićeve Vlade slavodobitno je najavljivano kako se kreće u nabavku, pazite sad – dva aviona air traktora i dva helikoptera za gašenje požara.

“Vlada se opredijelila da u okviru prve faze nabavi letjelice za gašenje požara i druge zadatke zaštite i spašavanja (dva aviona air traktora i dva helikoptera), za šta će u budžetu FBiH biti osigurana finansijska sredstva u godišnjim iznosima definisanim u Elaboratu o nabavci letjelica za zaštitu i spašavanje”, naveli su tad u saopćenju.

U međuvremenu, Novalić i niegova Vlada skršili su desetine miliona KM na predizbornu kupovinu glasova kroz besmislenu podjelu jednokratnih naknada građanima i paketa pomoći preko Crvenog krsta.

Novalić se tako fokusirao na svoju predizbornu kampanju, na zamazivanje očiju građana njihovim parama, kako bi skrenuo pažnju sa procesa koji se vodi protiv njega (nabavka kineskih malina respiratora), a već su stizala medijska upozorenja da ni Hrvatska neće imati dovoljno kanadera i traktora za posuđivanje.

Da ne govorimo da su meteorolozi poderali grla upozoravajući na strahovite toplotne valove koji dolaze u intervalima i koji kao takvi s lakoćom mogu izazvati strahovite požare.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR