Sa računa Šumskog gazdinstva “Romanija” plaćali svoje kazne i sudske troškove

Rade D., Dragan V. i Vlajko S. iz Sokoca odgovorne osobe iz Šumskog gazdinstva “Romanija” Sokolac osumnjičeni su da su iz sredstava preduzeća, uplaćivali novčane kazne i troškove sudskih postupka, koje su izrečene njima i drugim zaposlenima u šumskom gazdinstvu.

Protiv njih je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo Izvještaj.

“R.D., D.V. i V.S. iz Sokoca sumnjičimo da su u svojstvu odgovornih lica u Šumskom gazdinstvu ‘Romanija’ Sokolac počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Teretimo ih da su iskorištavanjem svog službenog položaja ili ovlaštenja pribavili sebi ili drugom korist, a na štetu ‘Šume Republike Srpske’ a.d.Sokolac. To su činili na način su iz sredstava javnog preduzeća, po njihovom nalogu vršene uplate novčanih kazni i troškova sudskih postupka, koje su izrečene njima kao odgovornim licima, kao i drugim zaposlenima u navedenom šumskom gazdinstvu”, navode iz MUP-a RS.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR