Ruski potrčko Ivan Penava ponižava (i) djecu u Vukovaru

Kako je izvijestio Telegramov Drago Hedl, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava velikodušno je uručio bon od 300 kuna mladom Vukovarcu i dizaču utega Nikoli Todoroviću koji se s Kupa Europske unije u Španjolskoj vratio sa zlatnom medaljom u konkurenciji natjecatelja do 17 godina. Dapače, na kupu je postavio i novi državni rekord u trzaju. Kada ga je tim povodom primio u gradskoj upravi, Penava je Todoroviću uručio omotnicu u kojoj je, kako je kasnije potvrdio njegov trener Milan Kordić, bio poklon-bon u na 300 kuna u jednoj trgovini sportskom opremom.

Na sve je ovo reagirala Lilijana Radobuljac, profesorica hrvatskog jezika u Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru. Todoroviću, koji je završio treći razred, predavala je hrvatski jezik u njegova prva dva razreda. Na Facebooku je napisala, što prenosimo uz njeno odobrenje, kako bi, s obzirom na velikodušnih 300 kuna bona, bolje da grad Todoroviću nije dao ništa.

“Nek’ su se oni naslikali s njim. Nek’ ima para i za Kurtu i za Murtu. Ali, ne znate vi Nikolu. Kaže on meni: ‘Profesorice, navikao sam. Doći će to sve na svoje.’ Uh!”, napisala je vukovarska profesorica. Pa je nastavila: “Pametniji, skromniji i zreliji od cijele gradske uprave. Nikola je danas, sigurno, teško trenirao. Oni su se uslikali s njim. Dakle, sljedeće lokalne izbore ću napraviti listu. Moji bivši učenici i ja. A onda, drž’te gaće! Dosta je bilo”, zaključila je Radobuljac.

Gradonačelnik Penava doista se pompozno naslikavao s mladim europskim prvakom; njihov susret zabilježen je i videom:

‘Pametniji i skromniji od cijele uprave’

Spomenimo još jedan kuriozitet na koji nam je ukazala profesorica. Tijekom lipnja, Todorović je putovao u Meksiko na Svjetsko prvenstvo za kadete. Tamo je osvojio četvrto mjesto, no u Meksiko je otputovao sam, bez trenera, jer Savez i Hrvatski olimpijski odbor nisu uspjeli pronaći sredstva. O tome je podužu objavu na Facebooku napisao Večernjakov vukovarski novinar Branimir Bradarić. Tu mu je objavu sredinom lipnja osobno komentirao vukovarski gradonačelnik Penava.

“Čestitam Nikoli i treneru na ostvarenom rezultatu ali i tebi na objavi! Izvedba za odličan, logistika očito za nedovoljan, lokalno ćemo se potruditi ispraviti dojam”, poručio je Penava. Nepunih mjesec dana kasnije, gradonačelnik se zaista potrudio “lokalno ispraviti dojam”.

Spomenimo ovdje i kako je Penava diplomirani profesor – kineziologije. Dapače, radio je kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar, gdje je nakon osam godina izabran za ravnatelja. Tu je funkciju obnašao šest godina.

Telegram.hr

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR