Ratni i poratni profiter Čović optužio Mehmedovića za ratno profiterstvo. Zločin u Usori ne spominje. Zašto?

Zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pozvao je bh. stranke da “ne ostavljaju Hrvate Čoviću, HDZ-u i Zagrebu”, već da ih predlažu za svoje kandidatske liste. Na ovaj apel je reagirao Hrvatski narodni sabor BiH.

HNS na početku svog reagiranja navodi kako “neko ko je progonio Hrvate želi nastavak progona drugim sredstvima”.

“Predizborna šizofrenija bošnjačkih radikala postaje standard u ovo predizborno vrijeme. Oni najradikalniji kakav je SDA-ov jurišnik iz Parlamentarne skupštine BiH daje si za pravo da javno predvodi ono što je prije tri desetljeća radio u ratu”, istakli su iz HNS-a.

Smatraju da pojedinci “poslije toliko godina ne odustaju od svojih namjera da rasture sve ono što je Daytonski mirovni sporazum napravio kao temelj za zajednički suživot”.

Iz HNS-a su istakli i kako smatraju Hrvate iz BiH jedinim konstitutivnim temeljem koji čuva državu “od svega onoga što isti gospodin daje sebi za pravo”.

“Legitimno predstavljanje je uvažavanje političke volje jednog konstitutivnog naroda, što će Hrvatski narodni sabor osigurati. Takvo što sigurno neće onemogućiti radikalni unitaristički i ratni profiter koji je uništio multinacionalni i multikulturalni karakter Tešnja, pa isto želi učiniti s Bosnom i Hercegovinom”, ističu na kraju saopćenja.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR