PRIJATELJ GENERALA GOTOVINE OTKRIVA: Evo zašto nije došao na Oluju! Valjali su ga po blatu

“Mislim da se ovdje više radi o nekakvim trzavicama. Meni je tužno što ne dolazi jedan Ante Gotovina, a ne dolazi zbog duboke uvrede. Čak su mu i iz njegove brigade poručili da nije dobrodošao. Netko tko je zapovijedao u Oluji i podnio je jedan od najvećih tereta, zbog te je akcije robijao i nakon svega postao je persona non grata”, izjavila je bivša premijerka Jadranka Kosor komentirajući ovogodišnju proslavu u Kninu na kojoj neće nazočiti general Gotovina, što nije iznenadilo njegove prijatelje.

Kako nam otkriva jedan od njih, Gotovina je zasićen od toga da se politika prelama preko njegovih leđa. ‘

‘Otkako je izašao iz Haaga svi se konstantno pokušavaju očešati o njega, a on nastoji živjeti mirnim, obiteljskim životom što dalje od medija, politike i političara. Gotovina je pristojan čovjek, on nije netko tko bi nekoga odbio i naravno da se sastaje i sa predsjednikom Milanovićem, i sa premijerom, ali on prije svega iznimno cijeni branitelje i svoje suborce, njima je uvijek na raspolaganju, s njima se rado fotografira, pozdravlja, druži, takav je čovjek, duboko je u vjeri, i teško su mu pali nedavni medijski napisi i prozivke od djela braniteljske populacije i udruga koje su uslijedile nakon što je potpisao zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača”, kaže nam jedan od njegovih prijatelja i dodaje kako Gotovina svemu tome nije pristupio ni sa kakvom namjerom, niti je tu bilo ikakvih računica.

“On više u takvim folklorima ne planira sudjelovati”

”Tu su i HDZ-ovci bili prilično oštri, pokušavali su politički poentirati u srazu s predsjednikom Milanovićem, i možda i sami nesvjesno time kroz blato valjali i Gotovinu, on više u takvim folklorima ne planira sudjelovati, distancirati će se od svega pa i od ovakvih prigoda, a svoje suborce ispoštovati će u tišini”, kazuje nam njegov prijatelj koji je uvjeren da su građani i bez njegova dolaska u Knin svjesni koje je uloga generala Gotovine u Domovinskom ratu i koji je njegov značaj u Oluji.

”Gotovina je 12 godina proveo u Haagu bio je doslovce prognan i razumljivo je da on nakon svega što je prošao ne obnaša, niti želi obnašati ijednu javnu dužnost”, konstatira naš sugovornik pa podsjeća da je general Gotovina poduzeo glavni pravac proboja koji je vojno dokrajčio Krajinu, te da je tijekom rata zapovijedao s više od 30 tisuća vojnika koji su bili efikasni uz ostalo i radi toga što je general godinama gradio osobitu zapovjednu strukturu svojih postrojbi.

Istina je da se generalu Gotovini ne može osporiti njegov ratni put, niti se može osporiti njegova pravosudna bitka, nije hrvatski narod generalu zamjerio ni taj famozni potpis za Perkovićevo i Mustačevo pomiliovanje, i danas nacija u njemu posve opravdano vidi velikog heroja, a tamo gdje ima velikih heroja ima i politike koja je nerijetko neumoljiva i prljava pa stoga ne čudi da se časni general Gotovina i ovim činom od svega odlučio distancirati dostojanstveno i u svojem stilu, bez puno pompe.

Dnevno.hr

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR