test

Potvrđena optužnica: Jasenko Tufekčić, jedan od najvećih ljigavaca u politici “pao”! Elhambdulilah!

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasenka Tufekčića, bivšeg delegata i dopredsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta zbog krivičnih djela prevara u službi i krivotvorenje službene isprave.

Jasenko Tufekčić tereti se da je od jula 2011. do aprila 2017. godine dok je bio delegat ali i dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta podnio 355 naloga za službeno putovanje u koje je upisivao neistinite podatke, navodi se u optužnici Kantonalnog tužilaštva KS.

“Koristio je službeni automobil svoje političke stranke, a u naloge za službeno putovanje upisivao je da dolazi ličnim automobilom, iako u vlasništvu nije imao svoj automobil, niti položen vozački ispit. Premda je optuženi imao pravo na korištenje službenog automobila Doma naroda, to je odbio, jer u tom slučaju ne bio imao mogućnost naplate troškova prevoza već je koristio automobil stranke i za putne naloge koje je podnio parlamentu isplaćeno mu je oko 40 hiljada maraka, u kojem iznosu je oštećen budžet Federacije BiH”, piše u optužnici.

Ranije je Tufekčić negirao krivicu u ovom slučaju.

“Pa, to je van pameti. Ja sam čovjek koji je sto godina po parlamentima. Znači, prije svega vodim računa o sebi da nekim svojim potezom ne bih napravio nešto loše”, rekao je ranije Tufekčić za CIN.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR