Poltron Landeka bi uskoro mogao postati i biskup Mostarsko-Duvanjskii

U Hrvatskom domu hercega Stjepan Kosača je održana izborna Skupština Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak – Glavna podružnica Mostar, na kojoj su izabrani predsjednik te novi Upravi i Nadzorni odbor podružnice tog društva. Za predsjednika HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar izabran je Miroslav Landeka, za dopredsjednicu Monija Jarak Mikulić, za člana uprave Željko Koren, za rizničarku Željka Obradović, a za tajnik Ivan Vrljić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Danijel Vidović, a za članicu je izabrana Antonela Mandić i za člana Pavo Šaravanja.

80 kulturnih događaja u Mostaru i BiH

U svom izvješću o radu Društva u razdoblju lipanj 2018. – kolovoz 2022., Marko Romić istaknuo je da Podružnica organizirala i suorganizirala više od 80 različitih kulturna događaja u Mostaru i BiH, a što je izniman doprinos životu i kulturi naroda i cjelokupne zajednice. “Uložili smo puno truda i ljubavi u sve njih. Stoga, velika zahvalnost svima koji su aktivno sudjelovali u organizaciji svih tih događaja. Vjerujemo da smo na ovaj način opravdali ukazano povjerenje, ispunili očekivanja i opravdali sva materijalna ulaganja, te postali prepoznatljivi u našoj lokalnoj sredini, pa i šire. HKD ‘Napredak’ – Glavna podružnica Mostar danas je vrlo značajan čimbenik u području kulture Mostara i HNŽ-a“, istaknuo je Romić.

Posebna zahvalnost iskazana je Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i njegovim djelatnicima, u čijim prostorima se odvijala većina manifestacija, te Knjižnici HNŽ-e, Gradu Mostaru, Vladi HNŽ-a, Federalnom ministarstvu kulture i sporta kao i Središnjoj upravi HKD ‘Napredak’, te svima koji su podržavali rad, od medija, do tvrtki i pojedinaca. Romić je dodao da mu je bila čast i zadovoljstvo biti na čelu Uprave te zaželio da novo rukovodstvo podružnice, koje na čelu s Landekom predstavlja jedan kontinuitet, bude jednako uspješno ili još uspješnije. Novi predsjednik ‘Napretka – Glavne podružnice Mostar Landeka, koji je do sada obnašao dužnost dopredsjednika, zahvalio svim članicama i članovima i Upravi i Nadzornom odboru na svemu što su zajedno postigli u protekle četiri godine, unatoč činjenici da nemaju svoje prostorije ni odgovarajuće materijalne i financijske uvjete za rad Glavne podružnice.

Među najboljim podružnicama u velikoj ‘Napretkovoj’ obitelji

Landeka je istaknuo i da je HKD ‘Napredak’ – Glavna podružnica Mostara po broju kulturnih sadržaja, kvaliteti i raznovrsnosti aktivnosti koje organizira među najboljim podružnicama u velikoj ‘Napretkovoj’ obitelji, što je potkrijepio to činjenicom da su dodjeljivali stipendije, organizirali brojne javne tribine i predavanja, promocije knjige, bili izdavači dviju knjiga i jedne slikovnice, organizirali različite tečajeve od crtanja, Copywritniga, engleskog jezika, obrade digitalne fotografije, te pravili različite izložbe, slika, fotografija, organizirali korizmeni, uskrsne i božićne koncerte sa svojim triom SENSO i niz drugim manifestacija u suradnji s ‘Napretkovim’ podružnicama. Uspjeh je time veći jer Društvo u Mostaru radilo jako puno u doba pandemije Covida, kada su mnogi praktično prestali s radom, dok je ‘Napredak’ čak organizirao i svoj tradicionalni Tjedan kulture.

Dnevni.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR