test

Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo

Patrijarh srpski Porfirije nešto nakon 14:30 sati vraćen je s graničnog prijelaza Merdare. Direktor Ureda za Kosovo Petar Petković poručuje da je ovim Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmjere.

Nakon rutinske kontrole sa srpske strane granice, na kosovskoj strani, automobil patrijarha Porfirija i njegovih suradnika je izdvojen sa strane iz kolone, a putnicima je rečeno „da čekaju“, prenosi N1 Srbija.

Nakon četrdesetominutnog zadržavanja patrijarhu Porfiju nije dozovoljen ulazak na Kosovo, nakon čega se sa suradnicima vratio u središnju Srbiju.

I direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je patrijarhu srpskom Porfiriju Priština zabranila ulazak na Kosovo.

„Njegova Svetost je fizički vraćena sa prijelaza Merdare. Ovim je Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmjere“, naveo je Petković na Twitteru.

„Uskratiti pravo poglavaru SPC-a, čovjeku koji propovjeda ljubav i mir, da boravi u svom domu u Pećkoj Patrijaršiji gdje se nalazi viševjekovno sjedište srpskih patrijarha je zločin kakvom suvremena civilizacija nije svjedočila. Albanski zulumćari su danas ušli u anale povijesti“, naglasio je Petković.

Vlasti u Prištini zabranile su jučer patrijarhu Porfiriju da otputuje u Pećku patrijaršiju.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR