Orban došao odmarati na svoje more!

-Više Balatona, manje Jadrana – govorio je u srpnju 2020. godine mađarski premijer Viktor Orbán pokušavajući sunarodnjake odgovoriti od ljetovanja na hrvatskoj obali i zadržati unutar svojih granica. Već te je godine pogazio riječ jer je ubrzo uhvaćen kako ljeto provodi na Mljetu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Da mu skandalozne izjave nisu nimalo strane potvrdio je ponovno prije tri mjeseca kada je izjavio da njegova zemlja ne bi imala problema s embargom na uvoz ruske nafte da “joj nisu oduzeli more”, očito se referirajući na hrvatsku obalu čiji su dijelovi nekoć bili u sastavu Ugarske.

  • Oni koji imaju more i luke imaju i mogućnost dovesti naftne tanker. Da nam more nije oduzeto i mi bismo imali luke – ustvrdio je odlučno Orban, a promptno je regiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Hrvatska osuđuje izjavu predsjednika mađarske vlade. Osuđujemo bilo kakve teritorijalne pretenzije prema susjednim državam – priopćio je MVEP tada.

Bez obzira koliko nas često uzimao u usta, Orbanu se očito naše more toliko svidjelo da je i ove godine odlučio odahnuti baš u Lijepo našoj, a potvrđuju to nove fotografije njegovog odmora u Dalmaciji.

Prvo su se slikom s mađarskim premijerom pohvalili vlasnici konobe Gajeta u Milni na otoku Braču. Doduše, oni su ga preimenovali u predsjednika Mađarske…

  • Bila nam je čast ugostiti predsjednika Mađarske gospodina Viktora Orbana – napisali su ispod fotografije koja je objavljena na njihovom Instagramu.

Nakon toga svratio je do Visa…

Sudeći po fotografiji bivšeg suradnika Slobodne Dalmacije Borisa Vrkića koji se s njim uslikao na svojoj pasari u uvali Rukavac na Visu, čini se kako Orbanu ljetovanje ne ide baš po planu.

  • Pokvario mu se gumenjak pa sam njega, suprugu i tjelohranitelja prebacio do obale. Bili su dobro raspoloženi. Preporučio sam im gospodina Jankova zvanog Beba, u čijem su restoran uživali u plodovima mora – kazao nam je Vrkić.

Navodno osoblje restorana nije imalo pojma da im u goste dolazi premijer, saznali su tek nakon njegova odlaska i bili su prililično iznenađeni.

Slobodnadlmacija.hr

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR