Nenad Nešić, narkoagent Osmice: Veliki Zločinački Put (počeci)

Piše: Slobodan Vasković

1.

Narkomanufaktura Nešić koju čine Nenad Nešić, njegov brat Predrag, otac Rade, Nešićeva supruga Maja, snaha, potom punac njegovog brata Mlađen Božović, te braća Mladen i Miloš Lučić, koji je i ministar u Savjetu ministara BiH, izgubila je svaku podršku i nalazi se na snažnom udaru istražnih organa.

2.

Šef narkomanufakture, sociopata Nenad Nešić, je u panici koja je dovela do njegovog potpunog psihičkog raspada i uopšte nije isključeno da pokuša nasilnim sredstvima da se “sabere”, što bi ga, kako stvari stoje, dodatno “oduzelo”.

3.

Veliki Zločinački put narkomanufakture Nešić trajao je šest godina i od reketiranja putara došli su u tom periodu do velikih trgovaca kokainom, o čemu sam detaljno pisao.

4.

Veliki Zločinački Put Nenada Nešića&Familije počinje njegovim imenovanje na poziciju direktora JP “Putevi RS”, polovinom jula 2016. godine. U tom trenutku Nešići su bili dužni državi, UIO i Poreskoj upravi RS nešto preko milion KM. Riječ je o njihovim firmama “Dar Company” i “N trade”, a danas je taj dug preko 1,5 miliona KM. Bez kamata.

5.

Nenad Nešić prvo počinje sa otvorenim reketiranjem vlasnika putarskih firmi, koji su morali kupovati so od firme “Legend”, čiji je vlasnik formalno Mladen Lučić, a suštinski iza nje stoje Nešić, Lučić i Aleksandar Glavaš.

Na poslu reketiranja uzeli su 11 miliona KM ukupno za četiri godine, podnesena je krivična prijava protiv njih, ali OJT Banjaluka nije prstom mrdnulo da zatvori brutalne gangstere koji su otimali kao zadnji papci.

Sistem otimačine bio je vrlo jednostavan – Putarske firme su radile poslove u skladu sa potpisanim tenderima, ali ukoliko nisu kupili so od firme “Legend” nisu im isplaćivane zarađene pare za završene poslove.

Drugi uslov da bi im novac bio isplaćen bio je da najmanje 10 posto od vrijednosti tendera isplate u kešu Nešiću.

Novac je uzimao Predrag Nešić; Došao bi u putarsku firmu i rekao “Došao sam po svoje pare”. Nevjerovatna drskost i bahatost neinteligentnih kriminalaca je prolazila, jer je iza Nešića stajao Milorad Dodik.

6.

Sve je lako dokazivio, a najjednostavnije je pratiti prihode i dobit firme “Legend” od 2014. kada je osnovana, pa do kraja 2021. godine.

Kada je osnovana 2014. godine, “Legend” je imala jednog radnika i bila u minusu 12.072 KM.

Godinu kasnije opet minus, od 7.391 KM.

7.

Već na kraju 2016., za pola godine Nešićeve vladavine u JP “Putevi RS”, dobit sada narkofirme “Legend” se povećava na 502.574 KM, da bi na kraju 2021. godine iznosila 9.024.201 KM.

Uveliko su već tada ostvarili svoje narkosnove, materijalizovali ih od soli, maziva, bitumena do tona kokaina.

Toliko ih je ponijelo da su kao zadnje fukare šutirali novac, ali svemu jednom dođe kraj. 

https://www.blogger.com/video.g?token=AD6v5dx8kDWJYcSwrUsgwH2riIXcu1O2GFOfypw2KAdk7x0wC79gpcnqlwyTfRP_OF-gm37Rp6Xijtr7eQMPTD0pwIjpBOO3apwwvAXIhbxIhsM-CUiyN3R0oc9BF15jKaUX0lka3r0

8.

Narkomanufaktura Nešić nalazi se pred slomom, biće, izvan svake razumne sumnje, polomljena kao trska, a lako će se naći autobus u koji će ih, sa lisicama na rukama, potrpati i odvesti u pritvor.

9.

Nešiću ne mogu više pomoći ni Narko”General” Siniša Kostrešević, Kavčanin kao i on, niti šef brojnih narkogrupa Osman Mehmedagić Osmica, za kojeg je Nešić radio kao dostavljač informacija, a ovaj mu pružao zaštitu i davao novac, a još manje Diana Kajmaković, uskoro bivša tužiteljka, kojoj je platio ogromne narkopare da sakrije njegovu kriptu. Novac joj je isplatio preko njenog saradnika Davora Kneževića.

Nešić, trenutno, zajedno sa Osmicom, podmuklo napada potpisnika ovih redova, koristeći glodare kojima su se okružili (neki su inscenirali otmice sopstvenih supruga da bi vratili kockarske dugove), ali su njihovi napadi za mene tek luk i voda. Dosad sam ih razbio u srču, a u narednom periodu ću srču pretvoriti u prah. 

10.

Nešićeva manufaktura, posebno on i burazer mu Predrag, imaju ogromne probleme i u Podzemlju, jer su veliki narkodiler Milutin Mića Danilović i višestruki ubica Đođre Ždrale krenuli u obračun sa njim. Nešiću više ne može pomoći Darko Elez, koji je bio njegov glavni zaštitnik u Srbiji, odnosno Novom Sadu, a ni Ljuban Ećim, koji je trenutno “bez ikakve kilaže”.

11.

Već sam naveo da je Ždrale prisilio Nešića, uz nekoliko vrelih šamara, da zatvori podrum pića, budući da je on otvorio svoj.

Nešić sada tvrdi da je podrum pića zatvorio ”jer mu je loše išlo, a i da pomogne Ždrali”. 

Prema Nešiću, on djeluje kao socijalna ustanova, a Ždrale socijalni slučaj.

12.

Za kraj ovog dijela velikog dosjea o Nešiću, koji ću pisati još jako dugo, da navedem nekoliko nekretnina i skupocjenih automobila kupljenih novcem od trgovine kokainom.

Narkomanufaktura Nešić posjeduje tri stana u Novom Sadu. 

Prvi stan, ogromne kvadrature, Nenada Nešića nalazi se preko puta stadiona FK “Vojvodina”, kod Gasporom pumpe, gdje mu živi supruga.

Drugi njegov stan nalazi se preko puta hotela “Vigor.

Treći stan je njegovog brata Predraga, koji koristi i njegov punac Mlađen Božović.

Vozila koja trenutno koriste Nešiću su sljedeća: novi Mercedes GLE (crni, zadnji broj registarskih tablica 860) vozi Nenad Nešić; Brat Predrag i supruga mu voze Tojota lend kruser (crna zadnji broj registrarskih tablica 158) i novi BMW 5, dok otac Rade vozi novi crni Audi A6.

Maja Nešić, suprug Nenada Nešića, u Novom Sadu vozi Audi Q8, narandžasti.

Za sve ovo što sam nabrojao, a što posjeduju u Novom Sadu, otrovano je jako mnogo djece sa desetinama kilograma kokaina. Nije to sve. (nastaviće se)

Slobodan Vasković / Slobodanvaskovic.blogspot.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR