Navršava se šest godina od stradanja Dženana Memića: Slučaj na kojem je država zakazala

Danas se navršava šest godina od napada na Dženana Memića. Radi se o mladiću koji je 8. veljače 2016. u Velikoj aleji na Ilidži zadobio teške ozljede, uslijed kojih je preminuo sedam dana kasnije. Njegova smrt ni do danas nije rasvijetljena.

Pred Sudom BiH se vodi proces protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap-Ramić i drugih. Ova grupa je otpužena da je prikrivala, fingirala i uništavala dokaze o okolnostima smrti Dženana Memića.

No, same optužnice za ubojstvo i dalje nema.

“Očekujemo uskoro otvaranje istrage za ubojstvo. Ovdje je jasno da Dženana nema, dokazi su tu, valjda ćemo uspjeti sve dokazati, ali vidimo s kim imamo posla, kakvi su to nečasni ljudi”, rekao je nedavno Dženanov otac Muriz Memić.

Inače, dugo se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodio proces protiv Bekrije i Ljube Seferovića za navodno izazivanje prometne nesreće u kojoj je, prema optužnici Kantonalnog tužiteljstva, stradao Memić.

Ova optužnica je na kraju odbačena, čime je dokazano da Memić nije stradao u prometnoj nesreći. No, sama optužnica protiv Seferovića dugo je vodila proces u krivom smjeru, čime je izgubljeno mnogo dragocjenog vremena za rješavanje slučaja.

Stoga bi se moglo reći da je država zakazala u ovom slučaju.

Proces je pokrenut s mrtve točke tek kada se u sve uključilo Tužiteljstvo BiH, a zahvaljujući neumornoj borbi Dženanove obitelji i pravnog tima.

Vjeruje se da je Memić napadnut te večeri u Velikoj aleji, a preminuo je nekoliko dana kasnije – 15. veljače.

Jedna od ključnih figura u cijeloj priči je tadašnja Memićeva djevojka Alisa Mutap, koja je bila s njim te večeri. No, Mutap tvrdi da ima amneziju, odnosno da se ničega ne sjeća, što je jedan od najkontroveznijih detalja cijelog slučaja.

Trenutni proces koji se vodi pred Sudom BiH pokazat će tko je zataškavao okolnosti smrti Dženana Memića, te bi u konačnici trebao dovesti i do odgovornih za njegovu smrt.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR