Najava: Mijatović ministar u Vladi RS, a Dizdar u Vladi FBiH! Tragikomedija!!!

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović prokomentarisao je na društvenim mrežama kako je SDP BiH ozbiljna politička partija u kojoj odluke donose organi partije, a ne pojedinci.

-Odlukom Predsjedništva zadužen sam za pregovore oko formiranja vlasti na nivou entiteta RS, dok je za nivo države i nivo entiteta Federacija BiH zadužen predsjednik Nikšić. O svim aktivnostima koje vodim na dnevnoj bazi izvještavam predsjednika Nikšića i ne radim ništa bez njegovog odobrenja – kazao je.

Dodao je da su sve prilike da će SDP BiH biti “sastavni dio većina na svim nivoima, ali sa kojim partnerima će to biti, odluku će donijeti Glavni odbor SDP BiH.”

-Dolazi vrijeme da preuzmemo odgovornost i preuzmemo da vodimo procese u ovoj zemlji pa koliko god bilo rizika u istim odlukama. Kakve god budu bile naše odluke bit će zajedničke i ponijet ćemo odgovornost za iste. SDP BiH je najveća multietnička i građanska partija u BiH, na ucjene ne pristajemo, na razgovor uvijek, nikom se ne podrazumijevamo sem građanima ove zemlje.

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR