Murat Šabanović u predinfarktno stanje doveo Izetbegovića, Terzu i ostale podrumaše. Bravo Murate.

Borac Murat Šabanović, heroj iz Višegrada, oštro se obratio članovima SDA koji su prisustvovali obilježavanju 31. godišnjice osnivanja Patriotske lige Bosne i Hercegovine (PL BiH) u Domu policije u Sarajevu.

“Vi ste nas zaboravili. Vi iz SDA dolazite samo kad vam trebaju glasovi. Ja sam uvijek ovom rukom glasao za SDA ali vi ste se ogriješili od ovu populaciju.

Il ste za nas ili ćemo mi svi na terenu biti protiv vas. To morate znati. SDA vlada Ministarstvom za boračka pitanja već 25. godina. Dvije godine je bio Helez, napravio dobar posao. I dvije godine bila Hadžovićka.

Prema tome, nećemo više moliti. Došlo je vrijeme da vi nas molite za glasove. Mi ćemo se znati osvetiti ako nas ne uvedete u zakon da budemo ravnopravni sa Zlatnim ljiljanima.

Ne da mi daš značku, a da mi ne daš prava. Ja nisam pas, ja sam ovdje od svih ljudi cijenjen kao narodni heroj koja nema nikakva prava. Trideset godina smo šutili, država nema. Ali država ima razbacuje se parama, ne zna šta će od para, ali nema za nas.

Nema jer nismo zapalili SDA ko što su Ljiljani zapalili Vladu, pa su ušli u zakon i imaju 800 KM na značku. Koga to vi lažete više? Sram vas bilo! Mi smo državu spasili a ne Zlatni ljiljani. Oni su bili naši vojnici”, izjavio je ljutito Šabanović, prenosi portal Crna hronika.

I članovi Zelenih Beretki, Muratu i Patriotskoj ligi daju punu podršku, ali podršku o ideji da se kazni SDA stranka na izborima ako se ne riješi pitanje najboljih sinova odbrane Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za naš portal.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR