test

MINISTAR ČAMPARA: Postoje određene indicije i prijetnje da bi moglo doći do hakerskih napada

Budno se prati cjelokupna situacija u vezi sa izborima i izbornim ciklusom u Federaciji Bosne i Hercegovine, a samim tim iu cijeloj zemlji. Nema posebnih najava da bi moglo biti problema, izjavio je kao gost u Jutru za sve BHRT-a ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara .

Čampara je istaknuo da će, osim kantonalnih policajaca, biti angažiran dovoljan broj pripadnika FUP-a, a biće uključene i u strukture državne policije.

Prema njegovim riječima, postoje određene indicije i prijetnje da bi moglo doći do hakerskih napada.

“Prati se i situacija u vezi s mogućim hakerskim napadima. Federalna uprava policije raspolaže s određenim kapacitetima i ljudstvom u oblasti sajber sigurnosti, ali bi u narednom periodu trebalo pojačati i druge policijske agencije”, rekao je Čampara.

Naglasio je da cyber kriminal predstavlja veliku prijetnju, te da je neophodno angažirati više stručnjaka iz oblasti sajber sigurnosti.

Čampara je bezbjednosnu situaciju u zemlji ocijenio kao zadovoljavajuću.

“Ništa zabranjujuće, nadam se da će tako biti do kraja izbora. Ne očekujem da će biti nekih problema”, naveo je ministar unutarnjih poslova FBiH.

Čampara je govorio io prijemu policijskih službenika i jačanju bezbjednosnog sistema, modernizaciji policije, ali i američkim sankcijama odeđenim visokim funkcionerima u BiH.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR