test

MINIJATURA O FADILU: Zašto nije zaustavljen na vrijeme!?

Fadil NIJE trebalo da bude ni kandidat za premijera, a ne šef Vlade Federacije Bosne i Hercegovine! U momentu kada je nominovan, protiv njega je njegova bivša firma “Cimos” podigla optužnicu za privredni kriminal.

– Vrlo brzo nakon preuzimanja premijerske funkcije trebalo ga je SMIJENITI jer je NEZAKONITO zaposlio kćerku u javnoj instituciji, a tvrdio je da je zaposlena po zakonu.

– Nedugo nakon toga uhvaćen  je kako preko firme, u kojoj je suvlasnik, pokušava prodati poslovne prostorije JP BH Pošta. Dakle, javnom preduzeću, kojim on formalno upravlja kao premijer, prodaje svoj privatni poslovni objekat po mnogo većoj cijeni od tržišne. Na Žurnalovu prezentiranu informaciju da se ta imovina vodi na njegovoj kćerki i da je u svojstvu suvlasnika prodavala taj objekat, Fadil je rekao da je ona samo “IMALAC DOKUMENTACIJE”.

Fadil NIJE smijenjen!

– Privatna firma koja je u vlasništvu porodice federalnog premijera Fadila Novalića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića godinama je izvlačila novac iz namjenske industrije BiH! Žurnal je u nekoliko navrata pisao o ovom očitom SUKOBU INTERESA premija Fadila i drugim neregularnostima vezanim za poslove u namjenskoj industriji u koje je on upetljan. Jedan od odgovora bila je anonimna pošiljka Žurnalu u vidu prstena granate koja se proizvodi u toj namjenskoj industriji. Sve je prijavljeno tužilaštvu, ništa nije procesuirano.

Fadil NIJE smijenjen!

– Nakon objavljivanja afere “Respirator” premijer Novalić je uhapšen. 

– Iz stranke SDA, koja je nominovala Fadila Novalića za premijera FBiH i čuvala ga na ovoj funkciji sve ove godine, saopštavaju da je ovo hapšenje “napad na Bošnjake”.

DIGRESIJA

Nerijetko se mafijaški klanovi udružuju kako bi lakše provodili svoje kriminalne aktivnosti. Dogovaraju se, štite jedni druge, razvijaju vlastiti kodeks… Ljubav funkcioniše dok im se ne sukobe interesi. Tada kreće rat do istrebljenja. Pravila više ne važe.

Kada vam politička partija funkcioniše po kodeksima i principa sličnim mafijaškim, kada vam je kadrovska politika kreirana po mafijaškom šnitu, gdje najbeskrupolozniji napreduju najbrže, da poslušnici bespogovorno pristaju na sve što se od njih traži, bez obzira na posljedice, kada vam politički život najbolje oslikavaju prizori iz Čikaga tridesetih godina prošlog vijeka, onda dobijete situaciju da vas dojučerašnji saveznici trpaju u zatvore i preuzimaju kontrolu nad teritorijem.

NARAVOUČENIJE 

Nema tog kriminala kojim SDA neće VIKTIMIZIRATI Bošnjake!

Zurnal.info 

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR