Milan Dunović visokom predstavniku poručio: Ne amnestirajte Čavarin nerad obraćajući se meni

Nakon što je objavljeno pismo visokog predstavnika Christiana Schmidta upućenog predsjedniku i potpredsjednicima FBiH u kojem poziva da se imenuju sudije Ustavnog suda FBiH, pismo je komentirao potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

“Obraćanje Visokog predstavnika, kojim u isti koš stavlja predsjednika FBiH i potpredsjednike je neshvatljiv i nedobronamjeran potez. Napominjem da su oba potpredsjednika FBiH, dostavili svoje prijedloge za imenovanje sudija, ali je činjenica da je Čavara svjesno i s namjerom blokade cijele Federacije, stopirao imenovanje sudija, što je prepoznala i administracija SAD-a”, kazao je Dunović za Klix.ba.

Istakao je da je jednako kao i Schmidt, razočaran neimenovanjem sudija, ali da smatra da nije ni najmanje odgovoran za nerad Čavare.

“Naprotiv, o ovoj temi sam više puta i javno govorio. Molim visokog predstavnika, da nerad gospodina Čavare ne amnestira obraćajući se meni, jer to smatram prebacivanjem odgovornosti na one koji su u ovoj situaciji savjesno radili svoj posao i skretali pažnju na posljedice neimenovanja sudija”, poručio je Schmidtu potpredsjednik FBiH.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR