test

Maestralna Lana Pudar osvojila novo zlato u Oranu i postavila mediteranski rekord

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je još jednu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama koje se održavaju u alžirskom Oranu.

Nakon zlata na 200 metara delfin i petog mjesta na 50 metara delfin, mlada Mostarka (16) je napravila još jedan uspjeh i zauzela je prvu poziciju u utrci na 100 metara delfin.

Pudar je ostvarila nevjerovatno vrijeme 57.55 što je novi mediteranski rekord!

Drugo mjesto pripalo je Anni Ntountouanaki iz Grčke, dok je bronzu osvojila Ilaria Bianchi iz Italije.

Lana je Grkinji “pobjegla” sekundu i stotinku što dovoljno govori o kakvom se nastupu radi. Ntountounaki je završila druga s vremenom 58.56, dok je na trećem mjestu Ilaria Bianchi ostvarila vrijeme 59.06.

Lana je nastupila u vrlo jakoj konkurenciji a rivalke su joj bile Georgia Damasioti (Grčka), Claudia Tarzia (Italija), Ana Cunha (Portugal), Ilaria Bianchi (Italija), Mariana Pacheco de Souza (Portugal), Anna Ntountounaki (Grčka) i Carla Sirera Hurtado (Španija).

Naša mlada predstavnica jutros je izborila finale tako što je zabilježila drugo vrijeme od svih polufinalistkinja, ali je uspjela poboljšati nastup u nastavku takmičarskog programa i osvojiti novo zlato.

Podsjetimo, Lana je na ovim Mediteranskim igrama već osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin, dok je u disciplini 50 metara bila petoplasirana.

Za Lanu Pudar nema odmora. Već sutra putuje na Evropsko juniorsko prvenstvo u Bukurešt i to je početak trećeg od pet velikih takmičenja ovoga ljeta.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR