test

Loša vijest za Harisa Zahiragića

U Mexico Cityju su zabranjene borbe bikova! To je izazivalo veliko oduševljenje među svim ljubiteljima životinja, no neke je ogorčilo. Jasno, one koji od tih borbi i žive.

Poznata Monumental Plaza de Toros de Mexico je zatvorila svoja vrata. Na samo neko vrijeme, nadaju se, jer vjeruju da će uspjeti ‘srušiti’ potpunu zabranu borbe bikova i glavnom gradu. Zahtjev za zabranu došao je od organizacije Justicia Justa, piše Le Monde, a bio je temeljen na odredbi u Mexico Cityju koja jamči pravo na sigurno okruženje za sve životinje.

Jonathan Bass, jedan od sudaca koji je glasao za zabranu, svoju je odluku objasnio javnosti.

-Društvo danas zahtjeva da fizički i emocionalni integritet životinja, uključujući i bikove, bude poštovan – istaknuo je Bass.

Ova odluka došla je nakon što je 27. svibnja donesena privremena odluka da se borbe bikova zaustave. Čak 50 tisuća mjesta u Plaza de Toros bilo je prazno tjednima, no vodstvo je uvjereno da će odluka biti ukinuta. Oni će se sasvim sigurno boriti.

-Nikad nismo radili ilegalno, pa nećemo ni sad. No, mislim da nema pravila koja nas zaustavljamo od toga da organiziramo kulturalni i tradicijski festival – rekao je Mario Zulaica, direktor te arene.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR