test

Ljeto je, ali policija ŽZH i na zimu ostaje bez hlača!?

Poprilično vruće je ovih dana u Hercegovini, zapravo u kolovozu je od davnina tako, no kada uslijede određena pitanja za vladajuće na sjednicama Skupštine Županije Zapadnohercegovačke nekako biva još vruće. Istina, zastupnici koji postavljaju konkretna pitanja mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a u ZHŽ-u prednjači već duže vremena dr. Zvonko Jurišić, jedini zastupnik HSP-a BiH.

„Već pola godine propitivam ovdje po pitanju reguliranja radnoga staža iz doba Herceg-Bosne. Puna su nam usta Herceg-Bosne, preuzeli smo obveze iz tog vremena, ali sada nećemo da im platimo radni staž“, kazao je dr. Jurišić, koji smatra nedopustivim ignoriranje rješavanja tog problema.

I predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić složio se kako se to ne može i ne smije ignorirati

„Vjerujem da će se pronaći način za pravno rješenje tog problema“, kratko je Jurišiću odgovorio premijer Ćosić, a kroz naredno razdoblje najbolje će doći do izražaja sama brzina rješavanja jednog ovako velikog problema.

Jurišić je ustvrdio kako vjeruje da Ministarstvo pravosuđa i ministarstvo unutrašnjih poslova traže pravne mogućnosti, te ako je Vlada jedne susjedne županije još prije tri mjeseca riješila ovakav problem nada se da će to učiniti i županija u kojoj je i on sam zastupnik.

Potom je dr. Zvonko Jurišić pročitao i jedan SMS sa svog mobilnog uređaja, koji je poprilično zanimljivog sadržaja.

„Upitaj ministra kada smo zadnji put dobili opremu, hlače i majicu. Od kada je Boras otišao ništa nismo dobili. Na Trnu, u Biteksu se može provjeriti koliko su sašili hlača policajcima, koje su isti platili svojim novcem“.

Prema Jurišićevim navodima on je poruku proslijedio i predsjedniku Sindikata MUP-a ZHŽ-a Vjekoslavu Markoti, te je od dotičnoga dobio sljedeći odgovor.

„Slabašno, šili su u Biteksu, pa im zabranilo nositi“, odgovorio je Markota Jurišiću.

„Volio bih da je ministar unutrašnjih poslova prisutan sjednici, jer prvi put čujem za ovakav problem. Mislim da bi ljudi, koji iniciraju taj problem, brže ga riješili da su meni poslali upit, ali evo dobio sam ga posredno, o tome ću povesti računa i porazgovarati s ministrom. Nedostatak financijskih sredstava ne može biti razlog da policija ne bude adekvatno opremljena“, kazao je Zdenko Ćosić.

Otpor.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR