LGBT skup u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović danas je na Židovskom groblju u Mostaru odao počast žrtvama Drugog svjetskog rata zajedno s izraelskim veleposlanikom u Albaniji koji je zadužen i za BiH, Noahom Galom Gendlerom te predsjednikom Židovske općine Mostar Amirom Grossom Kabirijem, javlja HMS.

“Na židovskom groblju u Mostaru izraelskim veleposlanikom i predsjednikom Židovske općine Mostar odajući počast nedužnim žrtvama gnusnih zločina u Drugom svjetskom ratu. I dalje obećavamo svoju predanost sprječavanju mržnje i diskriminacije”, napisao je Čović na Twitteru označivši u objavi i Izraelsko veleposlanstvo u Albaniji.

Podsjećamo, izraelski veleposlanik u Albaniji nerezidentni je predstavnik Države Izrael u BiH.

Također valja napomenuti, 1. rujna 1939. dogodila se njemačka invazija na Poljsku, čime je počeo II. svjetski rat u kojemu je poginulo šest milijuna Poljaka, od kojih su polovica bili Židovi, što je 17 posto stanovništva Poljske.

Isto tako, ukupno 6 milijuna Židova ubio je njemački nacistički režim tijekom drugog svjetskog rata što se smatra jednim od najcrnji epizoda ljudske povijesti uopće.

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR