Konaković poklopio Izetbegovića

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković reagirao je danas na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića datu u intervjuu za Vijesti.ba.

Naime, Izetbegovića smo pitali kako komentira poziv Konakovića da SDA podrži Komšića.

-Konaković bi se trebao brinuti za sebe, a ne za SDA i Komšića. On ne bi trebao podržavati Čovića, a učinio je to u kritičnom momentu za BiH, oslabio je pregovaračku poziciju nas koji smo se opirali pritisku da se usvoje retrogradna rješenja izbornog zakona, rekao je Izetbegović nakon čega je uslijedila reakcija Konakovića.

-Ni ovu priliku predsjednik SDA nije propustio da se obrati meni imenom i prezimenom. U svim svojim javnim nastupima to radi već duži period. Na press konferenciji nakon sjednice GO SDA baš je posvetio pažnju Narodu i pravdi i meni lično. Uglavnom govori neistine, loše spinuje i ponavlja, a kad mi odgovorimo na laži i kažemo istinu, armija botova i uhljeba krene sa tezom “vi samo o Sda govorite”, navodi Konaković i dodaje da nisu tačni navodi o pregovorima iz Neuma.

Navodi da mu Izetbegović nije odgovorio na neka pitanja i da javno sučeljavanje već dugo izbjegava.

-Zašto je SDA prestala za zahtjevima da se popravi status Bošnjaka i Hrvata u Vijeću naroda RS-a i radikalno promijenila pravac pa sad traži da se identično rješenje iz RS-a primjeni na Dom naroda Parlamenta FBiH?, pita Konaković i dodaje da su svi zagovarali reduciranje nadležnosti Doma naroda PFBiH, al’ ne na način da prepišemo loš koncept iz RS-a i legalizujemo sve što Dodik radi.

-SDA se konceptu Vijeća naroda u RS-u dugo protivila, pisala saopštenja, Salkić oštro tražio bolji status u Vijeću, a onda su preko noći od toga odustali. Računaju opet kako je “kod naroda kratka pamet”. Zato mi ne odustajemo od razbijanja svih gnusnih laži režima, ponosni jer smo mu noćna mora i najveća opasnost, navodi Konaković.

Vijesti.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR