Konaković: Napadali su nas zbog koalicije sa ‘partizanima’, ‘titoistima’, komunistima, a sada pozivaju stranke ljevice

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković komentirao je na društvenim mrežama izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o ljevičarskim strankama te pozivu SDP-u za koaliciju.

“Sa HDZ-om dijele vlast gdje god mogu. Stavili su potpis u Mostarskom sporazumu u kojem pristaju na koncept ‘legitimnog predstavljanja’, onako kako to vidi i traži HDZ.

Nas su u isto vrijeme napadali, lagali su naravno, da smo nešto ‘isporučili’ HDZ-u. Brutalno su nas napadali zbog koalicije sa ‘partizanima’, ‘titoistima’, komunistima.

Nakon izbora 2020. godine su pozivali stranke sa ljevice da zajedno prave vlast (utrnula pružena ruka), sad su opet taj poziv ponovili. Na tribinama afirmišu Broza i partizane, svojataju ih. Na naš stav da ne pristajemo da nam model organizacije Doma naroda FBiH bude Vijeće naroda RS, digli na nas medijsku mašineriju, privatne novinare, botove, uhljebe. Ovih dana govore kako model Vijeća naroda RS nije dobar i traže simetrična rješenja”, kaže Konaković.

Naglašava da su jedan dan su sami protiv svih, drugi dan sve okupljaju i pozivaju.

“Jedan dan roboti mijenjaju mlade ljude, drugi dan prioritet mladi ljudi. I tako svaki dan.

U mreži silnih laži i spletkarenja koju su sami ispleli izgledaju jadno, tužno na momente. Računaju da naš narod kratko pamti i da se plaši.

Mi znamo da je naš narod hrabar i da pamti dobro i dugo”, rekao je Konaković.

Raport.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR