Kojim jezikom govori Vukadinov nasljednik Buntić? Da nije ruskim?

Nakon što su izaslanici Hrvatskog narodnog pomaka (koji bi se prije trebao zvati Od naroda Odmak) u Parlamentu FBiH, Petar Galić i Ante Baković 2021. godine pokrenuli inicijativu za dopunu Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata, koja se odnosila na HE Orlovac, a što je usvojeno u oba doma federalnog parlamenta, sve je prikazano kao velika “pobjeda” Ivana Vukadina i njegove, iz HDZ BiH, odmetnute ekipe.

Međutim, niti se radi o pobjedi, niti će narod u HBŽ imati ikakve koristi od te cijele priče. Radi se samo, i isključivo, o prodavanju magle i niskih oblaka, a sve je poslužilo u sasvim druge svrhe. Javna je tajna da je Vukadin eksponent ruskih interesa i da iza njegovog političkog projekta stoje izravno ruski “biznismeni”, kako iz RH, tako i iz Srbije. Naravno, sve se radi pod budnim okom Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH. Također, jako je znakovito da dopunu zakona Vukadinove “baćuške”, do izlaska iz HDZ BiH, nikada prije nisu niti spomenuli. Jasno je i zašto.

Sve skupa je samo jedna obična ruska igranka, isto kao i poslovi o kojima je vrlo iscrpno pisao portal žurnal.info. Razlog je i više nego jasan. Otvaranje priče oko HE Orlovac je bio (loš) pokušaj da se fokus interesa javnosti preusmjeri sa sramotne prodaje mostarskog Aluminija, Rudnika Boksita Posušje, kao i eksploataciju boksita na području MZ Mesihovina. U svemu prste ima Ivan Vukadin, koji sav kriminal radi u koordinaciji sa bivšim obavještajcem Josipom Jurčevićem o kojem se u duvanjskom kraju govori vrlo malo. Ili nimalo. Podsjetimo se teksta koji je izazvao puno “bure” na političkoj sceni.

https://www.zurnal.info/clanak/ruski-kapital-ulazi-u-mostarski-aluminij-i-lukavacku-koksaru/20643

I na slučaju HE Orlovac se još jednom dokazalo čvrsto savezništvo između Vukadina i SDA. Naime, probošnjačka Federalna televizija je u emisiji “Mreža” od Ivana Buntića i imenjaka mu Vukadina pokušala napraviti “narodne heroje”. Dolazak televizije je “odrađen” preko Hikmeta Hodžića, jer već više od osam godina SDA kontrolira sve procese unutar te medijske kuće. Zanimljivo, taj medij nikada nije zanimalo kako se eksploatira boksit u općini Tomislavgrad, kome se namješta koncecija i tko stoji iza tog cijelog projekta. A da ne govorimo o koncesijama za vjetroelektrane u HBŽ. Tu se radi o “gigakriminalu”.

Kako bilo, narod duvanjskog i livanjskog kraja će sam odlučiti o svojoj sudbini. Dva su moguća scenarija u igri. Svrgnuti sa vlasti one koji zastupaju ruske interese, ili u školama uvesti ruski jezik da bi im kroz nekoliko godina djeca mogla dobiti bilo kakav posao. Pri tome nam ne pada na pamet pokušavati “prati” grije stranke HDZ BiH. Ali kad se pogleda tko vodi tzv. Pomak, potpuno je jasno da se radi o “listom” bivšim kadrovima stranke na čijem je čelu Dragan Čović. S tim da su Vukadin i bratija na još bestijalniji način nastavili sa pljačkom. HDZ BiH, kao i svaka druga stranka, ima u svojim redovima čestitih i poštenih ljudi. Ovi koji su se “odmetnuli”, niti su časni, a sa poštenjem ne mogu stati u istu rečenicu.

I kao “šlag na torti”, u emisiji “Mreža” načelnik Buntić (po tko zna koji put) dokazuje da diploma nije mjerilo inteligencije. Od pustih fakulteta koje je završio, čovjek ne zna izgovoriti riječ eksproprijacija (izvlaštenje). Tako da sada imamo i novu riječ u uporabi- eksproporcijacija! Ako se ceste “rehabilitiraju” onda se i zemljišta mogu izuzimati po novokomponiranom rječniku. Buntiću, ti nisi niti svjestan svoje nesvijesti.

Bože sačuvaj!!!

Stipe Vrdoljak / Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR