Kako je Bakir govorio o Efendiću nekada, a kako sada? “Što se mene tiče on je trebao biti premijer prije četiri godine”

Poraženi kandidat SDA za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović u svom sinoćnjem gostovanju duboko se potrudio da se dodvori predsjedniku Stranke za BiH Semiru Efendiću ističući kako mu je žao što je Efendić napustio SDA.

“Moramo priznati da je SDA dodatno izgubila odlaskom Efendića nekih 10-15.000 glasova i nismo ona snaga koja smo bili prije 4 godine. Ne bismo imali ništa protiv da koaliramo sa Efendićem i meni je žao što je on otišao. Čovjek je očigledno dobar posao napravio, ima podršku. Što se mene tiče on je trebao biti premijer prije četiri godine, ali u onoj konstelaciji odnosa mi to nismo mogli. Da, mogao bi biti sada premijer”, kazao je Izetbegović.

Oni koji nisu kratkog pamćenja dobro se sjećaju kako je Izetbegović zajedno sa svojom suprugom Sebijom, direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagić i „prvim do sebe“ Asimom Sarajlićem instalirao polupismenog Fikreta Prevljaka na mjesto predsjednika KO SDA Sarajevo, a sve kako bi spriječio da za predsjednika bude izabran Semir Efendić.

Izetbegović je nakon objavljivanja snimka koji će poslije postati poznat kao afera “Asim” otvoreno prijetio Efendiću kako će snositi političku odgovornost jer je javno razotkrio kriminal u vrhu SDA.

U isto vrijeme odlazak Efendića iz SDA komentarisao je riječima: “Kada se ukloni jedno drvo stvori se i mogućnost da izrastu dva na njegovoj pozicji”.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR