JOE BIDEN – Sve dok SAD ili naši saveznici ne budu napadnuti, nećemo biti direktno uključeni u ovaj sukob

„Koliko god da se ne slažem s Putinom i smatram da su njegovi postupci za zgražavanje, SAD neće raditi na njegovom svrgavanju s vlasti.

“Sve dok SAD ili naši saveznici ne budu napadnuti, nećemo biti direktno uključeni u ovaj sukob, bilo slanjem američkih trupa u borbi u Ukrajini ili napadom na ruske snage”, napisao je Biden za New York Times.

Američki predsjednik izjavio je da će Sjedinjene Države dati Ukrajini napredne raketne sustave i streljivo kako bi “preciznije gađali ključne ciljeve na bojnom polju”.

Prema članku u New York Timesu Biden je rekao: “Brzo smo krenuli u slanje Ukrajine znatne količine oružja i strjeljiva kako bi se mogla boriti na bojnom polju i biti u najjačoj mogućoj poziciji za pregovaračkim stolom.”

Visoki dužnosnik Bidenove administracije izjavio je tijekom dana kako će Sjedinjene Države Ukrajine dati M142 visoko pokretni topnički raketni sustav (HIMARS), kako bi se poboljšala sposobnost Kijeva na bojnom polju dok se bori protiv ruskih osvajača.

“Te sustave Ukrajinci će se koristiti za odbijanje ruskog napredovanja na ukrajinskom teritoriju, ali se neće koristiti na ciljevima na ruskom teritoriju”, rekao je dužnosnik novinarima.

Insajder.Media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR