Javila se i Vegeta koja je do podne Hrvat, a od podne Bošnjak

Bh. glumac Enis Bešlagić poslao je poruku visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu ispred zgrade OHR-a. Schmidta je, između ostalog, zamolio da nametne zakone, onakve kako su u Evropi, ako uopšte želi da budemo dio Evrope, a, ako ne, zamolio ga je da ode kući.

“Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vaše kancelarije gdje vi imate finu platu 25.000 eura, pa ne vidim razlog zašto ćete vi onda da reagujete, puknete i izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz Međunarodne zajednice sa tolikom platom pukne. Pa šta bi trebali raditi građani koji jedva preživljavaju?! U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plate. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH i da ne možemo se družiti”, rekao je glumac.

Poručio mu je i da nije razvijao infrastrukturu u BiH, te da su naši putevi i granice katastrofalne.

“Sve ste omogućili da mi odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena sa mržnjom. I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani”, rekao je Bešlagić.

Na kraju je Schmidta zamolio da nametne zakone, onakve kako su u Evropi.

“Ako želite da budemo dio Evrope, a ako ne, pustite nas molim vas. Ne možemo ni vas gledati. Hajte i vi kući, ionako ništa nećete napraviti”, poručio mu je bh. poznati glumac.

ba.n1info.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR