Janjić: Lakše rat na Balkanu da ne dođe do Berlina! Dodik Bajraktar-turski dron! Šmit izaziva krizu!

0

Fenomen koji i dan danas traje, zove se Sandžak! To povezuje! Gledaj mapu! Niko ne priča o tome! Mrtvi vuku za noge žive! Senad: Je li to priča, a ljudi se čude i ibrete u vezi mogućeg raspada Srbije?

Janjić: Ko vjeruje da etnonacionalizam, da možeš samo svoj zadovoljiti, a da ne daš Orbanu Bačku, taj je naivan! Ako zaigrate etničku priču, ako hoćete etničke države, izgubit ćete svaki pedalj teritorije na kojem nije nastanjen vaš narod…

…Srbi nemaju ništa protiv Albanaca iz Albanije, ali imaju protiv Albanaca s Kosova!

Izbori nisu smjeli biti održani, to je odgovornost međunarodne zajednice! Oni su trgovali, Palmer se povukao iz pregovora i onda su to prepustili njemačkom lobiju. To što Šmit radi, uopće mi se ne sviđa! Dodik bi trebao sam tražiti poništavanje izbora, ali ne smije od Moskve, a ne bi mu ni Šmit dozvolio. Senad: Zašto mu ne bi dao Šmit? Janjić: Vjerovatno je lakše hapsiti! Njih treba hapsiti! Senad: Ko koga? Janjić: Tužilaštvo pod pritiskom međunarodne zajednice! Šta ako Amerika bude tražila izručenje nekoga zbog korupcije?! Putin će izgubiti svoju naciju, svoju teritoriju!

U odnosu s Vučićem, Dodiku je strepnja bila dublja od nade. Neko je htio od Dodika napraviti dron s daljinskim upravljačem iz Moskve. Desilo se ono što Vučić nije želio: unutrašnji sukob među Srbima u RS-u. Proglašenje pobjednika za predsjednika RS-a je lakrdija, to je tempirana bomba! Dodik će sebe inaugurisati, a onda će neko to zabraniti! To je uvod u nove sukobe i to nikako ne odgovara Srbiji! Dodik okupira institucije, on će konstituisati organe vlasti bez obzira šta rekao CIK! Onda ćemo dobiti dio nacije koji će se braniti sredstvima institucije, a sa druge strane imamo Jelenu Trivić kojoj će se možda priključiti dio institucija i tu kreće sukob. To se ne može spriječiti sada, Dodik je to mogao spriječiti, ali nije želio. Sada ni Vučić ni patrijarh Porfirije ne mogu utjecati na to!

Šmit ispunjava volju Hrvatske i u to uvlači cijelu EU! Na insistiranje međunarodne zajednice, Tužilaštvo BiH će hapsiti, a to je uvod u problem! Kako će se suditi predsjedniku koji ima imunitet? Moraju mu ga skinuti. Ovo su opasne igre i neodgovornosti. Ovo što radi Šmit nije u interesu BiH, a pogotovo nas u Srbiji. Raspad Jugoslavije je odgovarao onima koji su napravili EU! To su iskoristili u dogovoru s Rusima da ubrzaju prijem zemalja koje su njima bliže! Dodik je sada najopasniji po sebe! Ne može on bez onoga što rade Milanović, Orban, Šmit… Kosovo je u fokusu zbog Bidenovog ličnog angažmana u tome.

Face.ba

Prethodni članakU Sarajevu zbog Sky aplikacije uhapšen i Denis Stojnić
Sljedeći članakŠta je 2007. godine o Hrvatima iz BiH govorio Dodikov jaran Zoran Milanović!