Izetbegović na tajnom sastanku sa vehabijama. Dogovara li nerede nakon izbora?

Fotografija na kojoj je Bakir Izetbegović u društvu notornog vođe vehabijske zajednice u Bosni i Hercegovin Elevidonom Pezićem, a koju su objavili na svojim Facebook stranicama neki od njhovih slejdbenika, predstavlja flangranta dokaz ko zaista kontrolira ovu mnogobrojnu vjersku skupinu sa izrazito radikalnim religijskim stavovima.

Fotografiju je objavio i portal crnahronika.info koji je pogrešno objavio imena vehabija koji su bili u društvu Izetbegovića. Upadno je da se na slici nalazi osoba koja sjedi s desne strane Izetbegovića i da joj je lice zatamnjeno kružnicom kako ga se ne bi prepoznalo.

Četvrta osoba je Jasmin Durić vehabija iz Živinica, gdje je Izetbegović nedavno proglašen počasnim građaninom.

Sudeći prema stranačkim listama na kojima je Izetbegović favorizirao „fajtere“, a to su prije svega strančki funkcioneri koji su skupa sa armijom botova „žarili i palili“ po društvenim mrežama, SDA se definitivno pretvorila o radikalno islamističku stranku. Dodaju li se svemu tome špekulacije o stranačkim odredima smrti koje Izetbegović regrutira iz vehabijskih džemata u kojima su utočište našli ljudi sa kriminalnim dosjeima, moglo bi se zaključiti da je veliki među bošnjački sukob je na pomolu. Čak ga je moguće očekivati ako Izetbegović izgubi izbornu trku u oktobru. Da li se zbog toga Izetbegović i sastao sa naj utjecajnijim vođom vehabija u Bosni i Hercegovini?!

Thebosniatimes.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR