test

Ivan Vukadin primio begove sa kojima tvori izdajničku vlast u HBŽ. Bravo Ivane, uskoro Ibro!

Jučer je u uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije održan radni sastanak predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Vukadina, ministra graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije, Hikmeta Hodžića s predsjednikom Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federalnog parlamenta, Jasminom Duvnjakom. Sastanku su također nazočili Almedin Aliefendić, savjetnik u Domu naroda Parlamenta FBiH te zamjenik predsjedatelja Skupštine Hercegbosanske županije, a ujedno i izaslanik u Domu naroda Federalnog Parlamenta, Jasenko Tufekčić.

Tema sastanka bili su pozitivni zakonski propisi i odluke koje su donesene i usvojene u prethodnom razdoblju u oba doma Federalnog Parlamenta, a koje su od krucijalne važnosti za Hercegbosansku županiju. Posebno su istaknute usvojene zakonske odluke o povećanju izdvajanja i usmjeravanja dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata, čiji su predlagači u Zastupničkom domu bili zastupnici Petar Galić i Ante Baković, a nakon što je podržan po skraćenom postupku na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta potvrdu je isti zakonski prijedlog izaslanika Stipana Šarca dobio i u Domu naroda Federalnog parlamenta. Usvajanjem navedenih izmjena Zakona izravnu financijsku korist će imati dvije lokalne zajednice s područja Hercegbosanske županije. Također na inicijativu prethodno navedenih zastupnika u oba Doma Federalnog parlamenta došlo je do izmjena u Zakonu o sudovima u FBiH čime su se stekle sve zakonske pretpostavke za ponovno otvaranje općinskog suda u Tomislavgradu. Razgovaralo se i o usvajanju Zakona o javnim prihodima koji će također pozitivno utjecati na samu Hercegbosansku županiju.

Sudionici sastanka izrazili su obostrano zadovoljstvo usvajanjem navedenih zakonskih odluka, također je naglašena i buduća spremnost za unaprjeđenjem suradnje koja će za cilj imati usvajanje daljnjih pozitivnih zakonskih propisa, a koja će voditi k što boljem i kvalitetnijem životu svih žitelja Hercegbosanske županije, navedeno je u priopćenju Vlade HBŽ.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR