Igokea je šampion, ali još nije dobila pehar i zlatne medalje!? Šalju ih poštom?!

Nakon prošlogodišnjeg skandala u bh. košarci kada se na završnom turniru u Širokom Brijegu pojavio samo domaćin, koji je proglašen šampionom , cijeli slučaj završio je na sudu.

U zavisnosti od presude, naknadno će biti poznat “stari” prvak BiH iz 2021.

Ove sezone, rezultatski je sve čisto – izabranici Dragana Bajića veliki je posao ostvario u pretposljednjem kolu pobijedivši upravo Široki na “Pecari”, da bi u posljednjem susretu Lige 6 u Laktašima deklasirali tuzlansku Slobodu i revanširali se Tuzlacima za poraz u ranijem dijelu sezone.

Time su postali šampioni BiH po osmi put u klupskoj istoriji.

Međutim, pehar i zlatne medalje od Košarkaškog saveza BiH još nisu dobili , potvrdio je za MONDO tim menadžer Aleksandrovčana Siniša Kovačević , koji je razočaran samovoljom generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana.

“Prije posljednjeg kola u Širokom Brijegu generalni sekretar KS BiH (op.a Amer Čolan) inistirao je da se pehar i medalje donesu u Širokom Brijegu. Većina članova Upravnog odbora tada je rekla da je najbolje da se pehar i medalje podijeli nakon posljednjeg kola. Međutim, on je samoinicijativno donio trofeje i stavio ih kod zapisničkog stola iako nije imao saglasnost Upravnog odbora. Nakon toga, prije posljednjeg kola više se nije oglašavao povodom ovog pitanja. Iz Saveza su jučer ujutru zvali i tražili adresu kako bi poslali pehar i medalje poštom . To je prava i cijela istina”, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, zato su iz aleksandrovačkog kluba tražili da im se medalje dodijele na prvoj narednoj utakmici.

“Kada se to dogodilo mi smo kontaktirali Upravni odbor, jer smatramo da pošto nije bilo plej-ofa i nije bilo finalne utakmice da je najlogičnije da nam se pehar dodijeli u prvoj zvaničnoj utakmici. Nije bitno da će biti ABA liga ili FIBA natjecanje, jednostavno da se neko pojavi i da nam donese pehar i medalje Iako to nije korektno u smislu da igrači koji su nastupali ove sezone za Igokeu, možda neće biti tu i naredne, pa oni neće dobiti medalju osim ako im ne pošaljemo poštom “.

Kovačević je dodao da u posljednje dvije sezone završnica donese problem u košarkaškoj ligi BiH i ponovo je glavni akter gensek KS BiH.

“Aposlutno svake godine je neki problem. Prošle sezone smo imali taj problem sa odigravanjem plej-ofa koji se na kraju nije odigrao i on je (op.a Čolan) samoinicijativno bez odluke Upravnog odbora, koji je najviše tijelo u Savezu, pokupio medalje i pehar i odnio u Širokom. On je to sam sebi dao za pravo i to je smiješno i nevjerovatno”, dodao je tim menadžer Igokee.

DRAGAN BAJIĆ: SRAMOTA!

I trener “igosa” Dragan Bajić je ogorčen što njegov tim nije dobio zasluženu nagradu.

“Sramota je da moji igrači nisu dobili trofej i medalje nakon utakmice protiv Slobode. To pokazuje odnos pojedinih ljudi u savezu prema Igokei, poštovanje ovog ali i ostalih timova u ligi. Da ne dobivaju priznanje koje su zaslužili. Znamo svi šta se dogodilo prošle sezone a ove se nisu udostojili da nagrade igrače za ovih 10 mjeseci”, rekao je Bajić za “EuroBlic”.

Amer Čolan , generalni sekretar KS BiH, prebacuje odgovornost na Igokeu i Upravni odbor Saveza.

samo se javio Siniša (Kovačević) i pitao kako ćemo i šta ćemo s peharima? Ja sam im rekao da će biti onako kako je rekao Spasojević – kad se završi Liga 6. A ako imate drugu ideju, recite mi? Niko se više nije oglasio i naravno pehari nisu dostavljeni”,rekao je Čolan za MONDO.

Mondo.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR