I Izetbegovićev portal hvali Ivana Vukadina. Mašala Ivane!

Hrvatski nacionalni pomak osnovan je u ljeto 2020. godine. Na njegovom je čelu Ivan Vukadin, bivši HDZ-ovac, a uz njega su u novu stranku ušli svi HDZ-ovci iz Tomislavgrada.

Svoje kandidate na Općim izborima 2. oktobra HNP će imati u pet izbornih jedinica za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH te za dvije kantonalne skupštine, USK i SBK.

Kandidati su Emir Junuzović, Ramo Šišić, Rukija Talovski, Samir Kadrić, Alma Bećirović, Šemsudin Žunić i Moris Morison.

Od prije nekoliko dana, kada je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila kandidatske liste, na društvenim mrežama, a posebno forumima lokalnih portala u SBK i Livanjskom kantonu, vode se rasprave i postavlja pitanje, zašto je bivši HDZ-ovac Ivan Vukadin, čiji je HNP inače u HNS-u, privatnom udruženju Dragana Čovića, na liste stavio isključivo Bošnjake. Vukadin je član Predsjedništva HNS-a i bori se za Čovićevo “legitimno predstavljanje”.

Posebno zanimanje forumaša izazvalo je zanimljivo i pomalo neobično za ovdašnje prostore ime i prezime kandidata za Skupštinu SBK Morisa Morisona, jedino kandidata Hrvata. Kada se pokuša pronaći nešto o ovoj osobi na internetu, fotografija nema, a jedino gdje njegovo ime prepozna pretraživač jesu netom objavljene kandidatske liste za izbore, te lista za dodjelu plastenika u Općini Travnik. No, kako saznajemo Moris Morison je najvjerovatnije osoba rođena u Travniku 1960. godine.

Podsjetimo, u aprilu 2020. godine Ivan Vukadin član Predsjedništva HDZ-a, Robert Bagarić predsjednik Kluba Hrvata i zastupnik u Skupštini Livanjskog kantona i Ante Tadić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH i zastupnik u Skupštini Livanjskog kantona su zbog teških povreda Statuta HDZ BiH isključeni i brisani iz evidencije članstva HDZ-a.

Faktor.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR