Hrvati sa prosječnom plaćom od 1000 € plaćaju jeftinije gorivo nego građani u BiH!

Vlada RH je donijela novu odluku o cijenama goriva.

Odluka je donesena na telefonskoj sjednici i njome se postojeće mjere produžuju za još dva tjedna, što znači da će cijene goriva u iduća dva tjedna ostati nepromijenjene.

Podsjetimo, izvan autocesta cijena eurosupera 95 iznosi 13.50 kuna, a eurodizela 13.08 kuna. Na autocestama se eurosuper 95 prodaje po cijeni od 14.57 kuna, a eurodizel za 14.06 kuna. Plavi dizel košta 9.45 kuna po litri.

Novom se odlukom fiksiraju i veleprodajne cijene čime se, kako navode iz vlade, štite mali distributeri.

Priopćenje vlade prenosimo u cijelosti:

“Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana. U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana”, priopćili su iz vlade.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR