HNP, HRS i HDZ 1990 uhvaćeni u zajedničkom lopovluku u HBŽ! Mašala!

U utorak 07. lipnja 2022.godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije izveli operativno-taktičku akciju ”Faktura” na području općina Tomislavgrad i Kupres, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela ”Obmana prilikom dobivanja kredita ili drugih pogodnosti” i ”Krivotvorenje isprave”.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Livnu policijski službenici Federalne uprave policije su lišili slobode osobe Josipa Budimira (1974) vlasnika “PP Bukovik” i Ivana Bakovića (1972) vlasnika “Farma Ada”, obojica iz Tomislavgrada. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičeni, te su privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Spomenute osobe se sumnjiče da su u određenom vremenskom periodu uz svoje zahtjeve za ostvarivanje prava na dobivanje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, prilagali krivotvorene račune bitne za ostvarivanje prava na poticajna sredstva, čime je prouzročena šteta po Proračun Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu većem od 128.000,00 KM.

Prema Kaznenom zakonu FBiH za iznos veći od 50.000 KM propisana je kazna zatvora od 2 do 10 godina.

Prema Kaznenom zakonu FBiH za kazneno djelo ”Obmana prilikom dobivanja kredita ili drugih pogodnosti” za iznos veći od 50.000 KM propisana je kazna zatvora od 2 do 10 godina.

Za kazneno djelo “Krivotvorenje isprave” predviđena je kazna zatvora do 5 godina.

U okviru iste akcije izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi i trećeosumnjičeni Željko Dumančić (1958) iz Kupresa, inače zaposlenik Ministarstva poljoprivrede HBŽ. Ova osoba se sumnjiči da je za određene novčane iznose krajnjim korisnicima nabavljala krivotvorene fakture, koje bi isti prilagali uz svoje Zahtjeve za ostvarivanje prava na dodjelu novčanih subvencija u poljoprivredi.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegbosanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćio je FUP.

Ovo je tek početak razotkrivanja kriminala velikih razmjera u HBŽ u kojima su sudjelovale županijske i općinske institucije

Prema neslužbenim ali pouzdanim informacijama kojima raspolažemo ovo je tek početak razotkrivanja kriminala velikih razmjera u HBŽ u kojima su sudjelovale županijske i općinske institucije.

U istrazi se spominju imena bivšeg ministra poljoprivrede i sadašnjeg predsjednika Hrvatske republikanske stranke (HRS) Ivice Brešića, te bivšeg načelnika općine Tomislavgrad, a sada aktualnog predsjednika Vlade HBŽ i predsjednika stranke Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) Ivana Vukadina. Obojica su bivši visoki dužnosnici HDZ BiH koji su za sve loše u HBŽ optuživali bivšu stranku. Pratit ćemo razvoj događaja i vidjeti koje rezultate su oni ostavili sa svojih pozicija.

Zvono.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR