Hakala, dira me Džasmin! Džasmine, ne diraj ga j..o ti mater svooooooju…

Nakon što je objavio da organizira proteste protiv trenutnog stanja u kakvom se nalazi BiH i neizdrživih poskupljenja profesor Sanin Musa našao se na udaru Jasmina Mulahusića, kako su ga mediji prozvali, “radikalnog SDA internet jurišnika.”

Podsjećamo, profesor Musa, organizator kontra LGBT skupa u Sarajevu, pozvao je građane/ke da se pridruže najavljenom “Sveopćem skupu protiv zuluma i nepravde”.

Protest je zakazan za srijedu, 6. juli. Okupljanje učesnika protesta počinje od 15.30h, na platou Skenderije, a centralni događaj će se održati ispred državnog Parlamenta/zgrada institucija Bosne i Hercegovine, na Marijin-dvoru od 16.30 sati.

Protest je zakazan, kako navode, pola sata prije kraja radnog vremena bh. vlastodržaca.

“Oni moraju čuti glas i osjetiti gnjev naroda! S tim u vezi, sve što će dići buku i skrenuti njihovu pažnju/pištaljke, bubnjevi, sirene…može biti na skupu. Ovo je uistini glas protiv zuluma i nepravde. Stoga, svi moramo biti ovdje, bez obzira na vjeru, naciju, stranačko opredjeljenje…”, naveo je Musa na Facebooku.

“Jer, nije 5 do 12! Već je odavno 12 i 15! Kap je prelila čašu! Djela! Ne samo riječi…”, poručuje.

O prijetnjama koje je dobio i sutrašnjim protestima, za Source.ba portal je govorio Sanin Musa.

“Ovo je protest običnih građana, ne političkih partija, ne nacionalni protesti i ne vjerski. Dakle, protesti građana i građanstva i stanovništva Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, iako to ni najmanje nisam očekivao, upućene su mi prijetnje smrću, te psovanje mrtvih roditelja itd. To traje i trajalo je permanentno danima skoro sedam dana, međutim to nas nije pokolebalo i protesti će se održati. Jedino što je dolazilo u pitanje je sigurnost naših redara, same policije, međutim mislim da tu neće biti nikakvih problema, iako su te prijetnje bile zaista ozbiljne. Međutim, ‘pas koji laje ne ujeda’, tako da mislim da se to neće desiti ni u ovom slučaju. Što se tiče Jasmina Mulahusića, ja zaista nisam znao ko je taj čovjek, te nisam obraćao pažnju na njega, međutim, vidim da je ovo ‘level pro’ što se kaže u zlu i u smutnji to što doživljava tog čovjeka, tako da sam i ja došao na red. Pogledao sam o kome se radi i vidim da je gotovo svakoga ko je protiv vladajuće oligarhije, znači ko se ‘diže’ u smislu svog demokratskog prava iako se pjeva čuveni slogan: ‘SDA demokratija’, tu se ne dozvoljava nikome ko nije tu u toj političkoj organizaciji da izrazi svoje mišljenje”, kazao je on.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR