Gospodin zvani Koncesija komentirao “nelegalnog” Schmidta

Najave da će nelegalno izabrani visoki predstavnik Christian Schmidt, koji nema potporu Vijeća sigurnosti za funkciju koju obavlja, nametnuti Izborni zakon, za Bild.ba je komentirao predsjednik Hrvatskog nacionalnog pomaka Ivan Vukadin.

Vukadin smatra da Schmidt plastičnim pištoljem gasi šumski požara.

“HNP smatra svako nametanje zakonskih rješenja neodrživim polurješenjem i gašenje šumskog požara plastičnim pištoljem. Problem BiH nije samo jedan zakon nego čitava konstrukcija koja nije u skladu s europskim praksama federalizma”, rekao je.

Po njegovim riječima, bošnjačka politika je već mislila da je Schmidt njihov čovjek.

“Bošnjačkim elitama smeta bilo kakvo održivo rješenje po kojem bi Hrvati imali ista prava, pa je očekivano da ih je Visoki predstavnik po njihovom shvaćanju kako bi on trebao djelovati počeo iznevjeravati jer pokušava biti koliko toliko neutralan, a oni su već bili pomislili da su ga pridobili u svoj tabor, tim više jer je probošnjačka politika postala i službena politika nove lijevo zelene koalicije u Njemačkoj”, dodao je čelnik HNP-a.

Iskrena i stvarna federalizacija Bosne i Hercegovine je, dodaje Vukadin, jedino rješenje. Sve ostalo su, kaže, krpanja zakrpa.

“Mene i HNP Visoki predstavnik ne iznenađuje pokušajem da nešto učini, al nas iznenađuje da bilo koji Hrvati ovakva polurješenja vide kao dobra za Hrvate. Mi još uvijek nemamo čvrste garancije da ćemo u Domu narodu imat Ustavom zagarantirana prava. Zato je sve, osim iskrene i stvarne federalizacije države, promašaj i krpanje zakrpa. Visoki predstavnik ne gura prohrvatska i antibošnjačka rješenja nego nema snage da konačno pokrene dugoročne pomake u interesu sva tri naroda i države koja mu je prepuštena na upravljanje”, zaključio je on u izjavi.

Bild.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR