Gordan Malić: Halo, SOA, evo podataka u kupcu Fortenove! Saif Alketbi nema te pare!

“Dok čekamo izvješća naših obavještajnih službi o prodaji Fortenove, evo rezultata i mog guglanja”, piše Gordan Malić.

“Sve ruske akvizicije iz Europe su preselile u Dubai. U ovom svjetskom ratu Emirati su nova Švicarska. Saif Alketbi, kupac 43,3 % udjela u Fortenovi ne nalazi se na Forbesovoj listi, nije među bogatijim Arapima, i o njemu se vrlo malo zna. Očito je da sam nema tih 500 milijuna eura, već je u igri netko ih ima.

Najveći interes u tome ima Sberbank jer su u Todorićevu bivšu firmu upucali 1.2 milijarde, sto znaci da bi prodajom Fortenove arapskom investitoru izgubili najmanje pola milijarde eura. Sumnjam da im je to računica.

Dakle, kupili su to sami preko posrednika u Dubaiju gdje odnedavno stoluje i sam predsjednik uprave Sberbank Hermann Gräf, inače ruski folksdojčer.

Ono sto bi SOA trebala otkriti već je, znaci, otkriveno. Fortenovu su Rusi prodali sebi, nakon sto je vlada RH, navodno, spriječila da naša najvrjednija tvrtka ode mađarskim ulagačima koji su bliski Putinu.

Pravo pitanje jest zašto je Allianz mirovinski fond odustao od kupnje Fortenove i ima li to kakve veze s pogrešnim procjenama vlade? Alo Soa?”

U nastavku pojašnjava:

“Formalno i pravno vlada ne bi trebala imati ništa s prodajom privatne tvrtke. Ipak, svi je prozivaju zbog intervencije spašavanja Agrokora prije pet godina

U pitanju je naše najveće poljoprivredno-trgovačko poduzeće, samim tim je i strateško, a uz INU i najveće u Hrvatskoj. Svaka vlada bi nešto morala imati s tim.

Iza kulisa: Arapska ulaganja u Veliku Britaniju prije sankcija Rusima su jedno, a od jučer su druga priča. Tako je tamo, svugdje pa i ovdje. Rusi više ne smiju ulagati ni u HDZ.”

Gordan Malić / Maxportal.hr

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR